Komentara: 5
Pregleda: 1266

Fudbal: Spartak i Javor igrali nerešeno (2:2)

15.08.2022. u 10:33h
Izvor: Subotica.com
Spartak i Javor iz Ivanjice odigrali su nerešeno (2:2) na Gradskom stadionu u Subotici, u okviru 6. kola Superlige. Oba tima prikazala su sjajnu igru, viđena četiri pogotka to i potvrđuju. Subotičani su dva puta imali prednost, ali su gosti uspevali da izjednače i na kraju svima je otišao po bod.
Fudbal: Spartak i Javor igrali nerešeno (2:2)
Foto: Mikiko Ishikawa

Spartak je blažu inicijatoivu posle nekoliko prilika krunisao vođstvom. Noboru Šimura je prihvatio loptu u srcu šesnaesterca, malo se zbunio, ali je uspeo iz okreta da loptu prosledi do Nikole Srećkovića na ivicu peterca, a kapite je prosledi u mrežu Javora za radost prisutne publike na Gradskom stadionu.

Nisu se štedeli ni jedni ni drugi. Igralo se otvorene, nizale su se prilike na obe strane, a u 23. minutu posle nekoliko pokušaja odbijena lopta je stigla do Petra Gigića, a on je smestio u gol Subotičana za 1:1.

Fudbal: Spartak i Javor igrali nerešeno (2:2)

Na isteku pola sata igre posle sjajne akcije Spartak je ponovo stekao prednost. Luka Bijelović je posle duplog pasa sa Šimurom,  uputio centaršut sa desne strane, na jedanaest metara glavom je prihvatio Marko Obradović i lagano spustio pred noge Andreju Todoroskom koji pogađa za 2:1.

U drugom poluvremenu gosti su pokušali da dođu do novog izjednačenja. Uspeli su u  67. minutu. Luka Gojković je u skoku nadmudrio Tanasina, povukao kontru uz levu autliniju, uputio centaršut na drugu stranu gde je odbrani Spartaka umakao Eliomar i pogodio za 2:2. Nešto kasnije Petar Gigić je silovito šutirao sa dvadesetak metara, lopta je pogodila stativu i na sreću odbila se u polje.

Bližio se kraj utakmice, Subotičani su atakovali na gol Ivanjičana. U 84. minutu Obradović je sjajno proigrao Nikolu Srećkovića, a on loptu smestio u mrežu Vulića, ali se ispostavilo iz nedozvoljene pozicije i meč je završen bez pobednika.

Fudbal: Spartak i Javor igrali nerešeno (2:2)

Spartak  –  Javor 2:2 (2:1)
Srećković 14', Todoroski 30'- Gigić 23', Eliomar 67'

Spartak: Manojlović, Šimura, Filipović, Ostojić, Mitrović (Tanasin), Tumbasević (Đurasović), Stanić, Bijelović (Šćepanović), Todoroski, Srećković, Obradović.

Javor: Vulić, Nikolić, Tojčić, Obradović, Grabež, Marčić, Doukoure, Kempbel (Ibrahim), Gojković (Dolmagić), Luković (Eliomar), Gigić (Đukić).

Posle utakmice treneri su ukratko prokomentarisali prikazanu igru svojih timova.

Slavko Petrović, šef struke Spartaka, nakon meča sa Javorom žali za propuštenim prilikama.

- Videli smo veoma kvalitetnu utakmicu dve ekipe koje su s pravom Tu gde jesu. Utakmica je za nijansu mogla da krene u totalno drugom smeru da smo kod 1:1 iskoristili šansu, ali Todoroski nije uposlio usamljenog Obradovića pred golom protivnika. Da smo tu postigli gol, sigurno bi bila druga priča. Usledila je kazna za propušteno i Javor je izjednačio. Igrači  su ipak pokazali karakter i vratili se u igru. Imali smo četiri kvalitetne šanse, poništen gol, Javor dve takoda možemo mi više žalitI za propuštenim prilikama i tri boda.

Igor Bondžulić, šef struke Javora, zadovoljan je osvojenim bodom.

- Spartak je dobra ekipa i oovde nije lako  osvajati bodove. Do sada su imali stopostotan učinak i mi sa ovih 2:2 u Subotici moramo biti zadovoljni. Mi nismo imali tu energiju kao i na prethodnim utakmicama, nismo bili dovoljno kompaktni. Na sreću našu mislim da je to nedostajalo i protivniku. Nije se Spartak pokazao kao na prethodna dva meča odigrana kući i tu leži razlog zašto mi danas nismo izgubili. Bilo je šansi na obe strane. Mi smo imali stativu kod 2:2 i još neke prilike, Spartaku je poništen gol, tako da je mogla i jdena i druga ekipa da pobedli, ali je na kraju nerešeno realan rezultat. Pored teške utakmice koju su do kraja izneli dobro čestitam momcima što su uspeli da ostanu neporaženi, da se dva puta vrate iz minusa i pokažu karakter i psihološku stabilnost, ali ima još mnogo stvari koje moramo popraviti.

U narednom kolu Spartak gostuje u Beogradu gde će snage odmeriti s Partizanom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 1266
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.