Komentara: 0
Pregleda: 2106

Fudbal: Spartak gostuje Čukaričkom, pobeda najverovatnije overava Evropu

28.04.2018. u 21:26h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv do sada je osvojio maksimalan broj bodova u završnoj fazi takmičenja. Ekipa pod dirigentskom palicom Vladimira Gaćinovića, savladala je Voždovac, Vojvodinu i Napredak. Sutra, u okviru četvrtog kola plejofa, "golubove" čeka okršaj sa Čukaričkim.
Fudbal: Spartak gostuje Čukaričkom, pobeda najverovatnije overava Evropu

U preliminarnom delu šampionata u Subotici su odigrali nerešeno sa Brđanima, dok su na Banovom brdu Beograđani uknjižili trijumf. Ne osvrću se mnogo na to u redovima plavo - belih, već samo gledaju napred.

Posle tri vezane pobede Subotičani priželjkuju da upišu i četvrtu koja je možda i najvažnija i koja bi donekle rešila pitanje Spartakovog izlaska u Evropu.

- Naša očekivanja su velika. U Beograd putujemo da protiv Čukaričkog osvojimo nove bodove. Neće nimalo biti lako, jer smo svesni ko nam je protivnik. Brđani su odličan tim predvođen dobrim stručnim štabom. U svakom trenutku znaju šta žele, dobro su ukomponovani u jednu celinu , međutim i mi smo svesni svojih kvaliteta i spremni smo da se revanširamo za poraz koji smo pretrpeli pre mesec dana. Spletom čudnih okolnosti Čukarički je tada slavio visoku pobedu, ali mi na to više ne treba da se osvrćemo. Sada je pred nama sasvim druga utakmica, a mi kao ekipa smo pokazali da možemo mnogo i da se odlično nosimo sa svakim rivalom. Imamo u plejofu tri uzastopne pobede i to nam daje za pravo da se nadamo da ćemo i protiv Čukaričkog ostvariti povoljan rezultat – kaže Savo Pavićević, pomoćnik šefa struke Spartaka.

Nemanja Tekijaški odlično se uklopio u tim Spartaka po dolasku tokom zimskog prelaznog roka  i svoje zadatke na terenu odrađuje perfektno. U meču protiv Napretka zamenio je Vukčevića na poziciji levog beka i u toj ulozi je bio na visini zadatka. Za sutrašnju utakmicu spreman je da u tandemu sa Dejanom Kerkezom bude nepremostiva prepreka za protivničke napadače.

- Čukarički je ozbiljna ekipa koja zna šta želi i u prilici je da ostvari veliki uspeh kao i mi. Međutim i oni su u teškom ritmu. Igrali su dve utakmice sa Partizanom, potom sa Zvezdom nisu imali odmora i to bi trebali da iskoristimo i upišemo novi trijumf –rekao je Tekijaški.

Meč se igra u nedelju od 19 časova na stadionu FK "Čukarički". U poslednja tri kola Spartak gostuje Crvenoj zvezdi, pa dočekuje Radnički iz Niša i za kraj gostuje Partizanu.

Šampion je praktično odlučen, već sutra navijači Crvene zvezde mogli bi da proslave novu titulu, Partizan je izvesno drugi, a treće mesto za sada čvrsto drži Spartak. Četvrti srpski klub u Evropi mogao bi biti Čukarički koji kroz Kup može da overi taj status.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2106

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

sava pavićević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.