Komentara: 0
Pregleda: 2104

Fudbal: Poraz Spartaka od Čukaričkog (3:0), Evropa i dalje u igri

29.04.2018. u 22:57h
Izvor: Subotica.com
Zaustavljen je Spartak u Beogradu. Nakon tri vezane pobede Subotičani su poklekli na Banovom brdu gde je u četvrtom kolu plejofa Čukarički slavio sa 3:0.
Fudbal: Poraz Spartaka od Čukaričkog (3:0), Evropa i dalje u igri

Nakon prvog nimalo zanimljivog dela utakmice, nastavak je doneo velika uzbuđenja i čak tri gola ali domaćeg tima. Samo 10. minuta bilo je dovoljno "Brđanima" da utakmicu, koja je za oba tima bila od velikog značaja za korak više ka evropskoj vizi, reše u svoju korist.

Za razliku od utakmice koja je odigrana pre nepunih mesec dana na Banovom brdu kada se vodila velika borba i sve prštalo od akcija, današnji meč između Čukaričkog i Spartaka bi je sasvim drugačiji. Domaći tim je prvi zapretio, Docić se našao u petercu, ali je nakon njegovog pokušaja Ostojić odlično intervenisao. Na drugoj strani akcija Čečarića i Nikolića se završila propuštenom prilikom da Spartak povede. Vodila se borba na sredini terena, nisu ni jedni ni drugi pronalazili rešenje za dobro postavljene odbrane.

U 25. minutu Čečarić je prošao po desnoj strani, uputio silovit šut, a Belić uspeo da sačuva svoju mrežu. Do isteka prvog dela nije bilo nekih bitnih promena u igri sem da su viđene tri izmene. Oba trenera su bila prinuđena na promene u timu. Savković i Čečarić su napustili teren zbog povreda u redovima Spartaka, dok je kod domaćeg tim Kajević izašao, takođe žaleći se na povredu.

Nastavak utakmice je doneo mnogo bolju i uzbudljiviju igru. U 63. minutu posle nekoliko pokušaja Čukarički je stigao do prednosti. Docić je izbio iz drugog plana, posle asistencije Stojanovića uputio šut, Ostojić je na kratko odbranio, ali je vezista "Brđana" odbijenu loptu prihvatio i plasirao u mrežu Subotičana za 1:0. Nije mnogo trebalo domaćem timu da udvostruči prednost. Odlična akcija je krenula je od Drinčića, a posle asistencije Belakovića Docić je ponovo matirao Ostojića, nakon greške Tekijaškog i Šimure. Dva brza gola Čukaričkog poremetila su totalno Spartakove igrače, što je olakšalo da "Brđani" povise na 3:0 preko Bojića

Čukarički – Spartak ŽK 3:0 (0:0)
Docić 63', 67', Bojić 71'

Čukarički: Belić, Docić, Stevanović, Mudrinski (Stojanović), Drinčić, Bojić (Tedić), Kajević (Ovusu), Kopitović, Puškarić, Bogosavac, Belaković.

Spartak: Ostojić, Stojković, Tekijaški, Kerkez, Vukčević, Šimura, Glavčić, Čečarić (Patrov), Đuričin, Savković (Torbica), Nikolić (Dieng).

Nakon četiri odigrane utakmice završne faze Spartak je i dalje treći na tabeli. Preostale su tri teške utakmice sa Crvenom zvezdom, niškim Radničkim i Partizanom. Pokušaće "golubovi" u nekom od narednih mečeva da overe vizu za međunarodnu scenu.

Pobedom u Kruševcu Crvena zvezda je i matematički obezbedila prvo mesto i titulu, tri kola pre kraja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2104

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.