Komentara: 1
Pregleda: 1830

Fudbal: Spartak dočekuje Zlatibor na startu prvenstva, Nikolić ostaje u jatu "golubova"

31.07.2020. u 11:49h
Izvor: Subotica.com
Nakon jednoipomesečne pauze, najkraće do sada počinje nova fudbalska sezona u Superligi Srbije. Spartak Ždrepčeva krv na premijeri igra na svom stadionu, a u goste mu dolazi novi član elitnog ranga, Zlatibor. Zbog aktuelne epidemiloške situacije prisustvo publike neće biti moguće do daljeg.
Fudbal: Spartak dočekuje Zlatibor na startu prvenstva, Nikolić ostaje u jatu "golubova"

Fudbaleri Spartaka danas od 19 časova na Gradskom stadionu igraju utakmicu prvog kola Linglong Superlige Srbije. Protivnik „golubovima“ biće ekipa Zlatibora. Subotičani su spremni za nove izazove i žetvu bodova u novom šampionatu. Iako je uvek teško igrati protiv novog člana, tim Vladimira Gaćinovića ne strepi mnogo. Uz veliko poštovanje prema Zlatiborcima, u taboru plavo – belih veruju da će prednost domaćeg terena iskoristiti i uknjižiti pobedu.  

-    Tokom priprema imali smo priliku da odmerimo snage sa našim današnjim rivalom, Zlatiborom koji nije slučajno izborio mesto u Super ligi. Zlatiborci poseduju dobar kvalitet, a obzirom da igraju prvi put elitni rang sigurno je da će dati sve od sebe da tu i ostanu. Za našeg protivnika je ovo prva utakmica i protiv nas će tražiti neku svoju šansu u Subotici, međutim naša ekipa je tokom priprema svojim radom pokazala da smo jedan ozbiljan ti i da se danas mi pitamo – kaže Vladimir Buač, asistent šefa struke.

Kapiten Spartaka, Stefan Milošević, priželjkuje dobar start i pobedu protiv Zlatiboraca.

- Svaki klub koji uđe u Super ligu želi da se dokaže da im je tu mesto, tako će sigurno biti i sa našim protivnikom. U Suboticu će doći da osvoje bar bod, ali mi ćemo se potruditi da nastavimo naše dobre partije na domaćem terenu i ostvarimo pobedu. Rivala ne potcenjujemo, ali je naša želja da sezonu započnemo dobro. Verujem da to možemo, jer je  ekipa ostala ne promenjena i spremni smo da ostvarimo dobre rezultate – poručuje Milošević.   

NIKOLIĆ OSTAJE  SPARTAKU

Nemanja Nikolić nosiće dres Spartaka još šest meseci, kao pozajmljeni igrač Partizana. Rukovodstvo dva kluba uspelo je da nađe zajedničku reč da i u novoj sezoni napadač ostane na severu Bačke kako bi pomogao "golubovima" u ostvarenju evropskih ambicija.

- Naš cilj je i bio da se ovi pregovori okončakju baš ovako jer nam Nemanja Nikolić mnogo znači u ekipi. Dogovorili smo se sa rukovodstvom Partizana da narednih šest meseci ostane kod nas na ustupanju. Samim tim što smo uspeli da ostvarimo ovaj plan i naši ciljevi postaju veći za predstojeću sezonu.  - objašnjava Nikola Simović, predsednik Spartaka - Nikolić je doprineo mnogo da prošli šampionat privedemo kraju u gornjem delu tabele, a verujemo da će biti tako i sada. Njegovo iskustvo i umeće veoma će značiti ovoj mladoj ekipi i sigurni smo da ćemo zajedničkim snagama uspeti ostvariti sve zacrtane planove.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1830
Povezane teme

fudbalski klub spartak

nemanja nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.