Komentara: 5
Pregleda: 1646

Fudbal: Spartak bolji od Voždovca (2:1)

01.09.2019. u 20:36h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv pobedio je Voždovac sa 2:1. Denković i Marčić zatresli su mrežu protivnika za vredna tri boda pred prvenstvenu pauzu zbog obaveza reprezentacija.
Fudbal: Spartak bolji od Voždovca (2:1)

Spartak Ždrepčeva krv upisao je važnu pobedu protiv Voždovca u 7. kolu Linglong Superlige Srbije. Subotičani su bili bolji od Beograđana i zasluženo slavili golovima Stefana Denkovića i Milana Marčića.

Domaćini su dobro otvorili utakmici i vrlo brzo stigli do vođstva. Lazar Tufegdžić prošao je po sredini, ušao u šesnaesterac i šutirao, Ilić je na kratko odbranio. Odbijenu loptu prihvatio je Denković na petercu i poslao je u mrežu za vođstvo od 1:0. Nakon primljenog gola gosti su se trgli i zaigrali agilnije. Isplatila se ofanziva i u 15. minutu Voždovac je poravnao rezultat. Iskusni Ognjen Krasić nadmudrio je odbranu Spartaka i sa leve strane ušao u kazneni prostor, a potom loptu poslao u nebranjeni deo mreže – 1:1. Uzvratili su „golubovi“ brzim napadom, ali je šut Mladenovića bio neprecizan posle asistencije Miloševića. Nastupila je potpuna inicijativa domaćina. Vršili su igrači Spartaka pritisan, pokušavali da dođu do drugog gola i novog vođstva, ali je završnica bila loša. Najbliđi drugom golu Subotičani s bili na isteku prola sata igre, ali je Šormaz zakasnio na centaršut Mladenovića.

Nastavio je Spartak i u drugom delu meča da dominira. Posle nekoliko slabih pokušaja u 51. minutu Milan Marčić je obradovao prisutnu publiku na stadionu i doveo „golubove“ u novo vođstvo. Lazar Tufegdžić nesebično je uposlio Marčića na ivici kaznenog prostora. Defanzivac Subotičana uputio je silovit šut i zatresao mrežu Voždovca za 2:1. Nakon drugog gola „golubova“ igra se većim delom odvijala na polovini terena domaćina. Zmajevi su se razigrali i sve češće pretili Ostojiću. Nikolić pokušao iz daljine, lopta je završila van okvira. Nikolić se ponovo našao u prilici da svom bivšem klubu da gol. Izveo je slobodan udarac iskosa s leve strane, Ostojić je uspešno odbranio, ali je lopta pala pred gol gde se Jočić najbolje snašao i otklonio opasnost. Novu priliku za izjednačenje imao je Mšović, Ostojić je i ovog puta bio na visini zadatka.  U 74. minutu najbolja prilika za domaći tim, ali Denković nije bio precizan. Poslao je loptu pored leve stative van gola. Moga je Denković i drugi put da se upiše u listu strelaca, da nagolu gostiju nije bio dobro postavljeni Ilić koji je posle šuta napadača Spartaka izvanredno intervenisao. U 85. minutu za malo Nikolić da poravna rezultat, ali na sreću iz slobodnog udarca pogodio je prečku i bodovi su ostali u Subotici.

Spartak ŽK - Voždovac 2:1 (1:1)
Denković  5, Marčić 51- Krasić 15

Spartak: Ostojić, Dunđerski ( Milutinović), Otašević , Tekijaški , Milošević, Marčić, Jočić, Mladenović (Gojkov), Tufegdžić , Denoković , Šormaz  (Vidaković ).

Voždovac: Ilić, Laciskas, Mikić( Mihajlov)Bošnjak , Hajdin, Nikolić, Purtić, Mašović, Nišić, Krasić (Stanisavljević), Jevtić (Dević).

Sledi pauza zbog reprezentativnih obaveza, a potom se 14. septembra nastavlja takmičenje kada Spartak gostuje u Lučanima, gde će snage odmeriti sa ekipom Mladosti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 1646
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.