Komentara: 3
Pregleda: 1707

Fudbal: Šormaz precizan, debitant Dubljanić siguran pred golom za tri boda Spartaka u Kruševcu

04.11.2019. u 11:05h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv osvojio je tri boda na gostovanju u Kruševcu i to sa igračem manje. Stefan Šormaz zatresao je mrežu Napretka za trijumf od 1:0, dok je golman Dubljanić sačuvao vođstvo odbranivši penal.
Fudbal: Šormaz precizan, debitant Dubljanić siguran pred golom za tri boda Spartaka u Kruševcu

Fudbaleri Spartaka slavili su "minimalcem "u Kruševcu. Tim Vladimira Gaćinovića golom Stefana Šormaza pobedio je Napredak u 15. kolu Linglong Superlige Srbije. Uspeli su „golubovi“ da zatresu mrežu domaćina u prvom delu i da je sačuvaju u drugom, iako su ostali sa igračem manje, za velika tri boda.

Otvoreno se igralo od starta, gde je Napredak imao konkretnije šanse, ali ih nije realizovao. Imali su i Subotičani svoje prilike, završnica je bila slabija sve do 28. minuta kada je Stefan Šormaz savladao golmana Kruševljana posle dobre akcije koju je poveo Srećković, potom proigrao Tufegdžića, a on mladog napadača  -0:1. Krenuli su domaći igrači još agilnije ka golu Dokića, ali su se ispromašivali, pogađali prečku i stativu, lopta nije htela u gol.

U nastavku je Napredak preuzeo inicijativu, stvarao šanse i u velikoj želji da što pre izjednači sve češće su igrači domaćina bili u šesnaestercu Spartaka. U 58. minutu Gavrić je bio u prodoru, Dokić je oštro reagovao i oborio ga. Golman Spartaka morao je van terena jer je dobio crveni karton, a onda je u igru ušao debitant Dubljanić. Sigurno je stao  pred gol, dok je na suprotnoj strani bio najbolji strelac protivničke ekipe Ivanović. Šutirao je kapiten Napretka sa 11 metara, ali ga je Dubljanić pročitao i odličnom odbranom sačuvao prednost. Mogli su do kraja utakmice Kruševljani da smanje stečeno vođstvo, ali se mlađani čuvar mreže nije dao savladati i Spartak se sa igračem manje iz Kruševca vratio sa tri boda.

Napredak – Spartak 0:1 (0:1)
Šormaz 28’

Napredak: Milošević, Obradović, Milovanović, Ožegović (Markoski), Eskić (Kojić), Ivanović, Gavrić, Bjeloš (Vukadinović), Zec, Aksentijević, Ćuković.

Spartak: Dokić, Milutinović, Otašević, Tekijaški, Milošević, Marčić, Vidaković, Obradović, Tufegdžić, Srećković (Urošević), Šormaz (Dubljanić).   

I u narednom kolu Spartak će igrati na gostujućem terenu. Ovog puta Subotičani putuju u Beograd gde će snage odmeriti sa ekipom Rada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1707
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.