Komentara: 4
Pregleda: 1427

Fudbal: Šest golova na Gradskom stadionu, ali Spartaku samo bod protiv Mladosti

18.09.2017. u 13:29h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv podelio je bodove sa ekipom Mladosti iz Lučana u okviru 10. Kola Super lige odigravši nerešeno 3:3 na Gradskom stadionu. Domaći su prokockali dva goal prednosti i ispustili tri boda.
Fudbal: Šest golova na Gradskom stadionu, ali Spartaku samo bod protiv Mladosti

U prvom delu mnogo bolja igra domaćeg tima krunisana je sa dva gola, dok je nastavak susreta doneo još veća uzbuđenja. Iako su Subotičani imali prednost od 3:1, gosti su za samo dva minuta uspeli da poravnaju rezultat i na kraju odnesu bod iz Subotice.

Od starta su Subotičani krenuli ofanzivno. Mogli su već u četvrtom minutu prvu akciju da krunišu golom, ali je nakon centaršuta Hajdina, Čečarić zakasnio delić sekunde i lopta je završila pored stative. Novi napad Spartak je pretvorio u vođstvo. Ćalasan je uposlio Čečarića, prvi pokušaj neuspešan, ali odbijenu loptu ponovo prihvata napadač Subotičana i šalje je u gol Mladosti – 1:0. Uzvratili su gosti, ali je lopta nakon pokušaja Tumbasevića bila lak plen za Ostojića.

Dinamičnijom igrom domaći tim je stvarao šanse. Pokušali su Ivanović i Abaz, ali je Petrić bio siguran. Priliku da poravna rezultat imao je Bogdan Milošević. Silovito je šutirao sa dvadesetak metara, lopta je završila u naručju Ostojića. Na isteku 15. minuta Šimora je uposlio Ivanovića, koji okleva i ne koristi šansu da povise prednost Golubova. Nešto kasnije ponovo je Ivanović bio u prilici, posle centaršuta Savkovića visko je skočio i glavom loptu poslao preko gola. Za propušteno je usledila kazna u 30. minutu, nakon prekršaja Ćalasana. Milosavljević je izveo slobodan udarac sa nekih dvadesetak metara i poravnao rezultat. Nije mnogo trebalo borbenoj ekipi Subotičana, ponovo je došla do prednosti. Akcija je krenula sa centra, Jočić je uposlio Ivanovića, a on uputio pas do Mileta Savkovića koji pogađa mrežu Lučanaca za 2:1.

Nastavak susret je doneo velike promene i bolju igru gostujućeg tima.  Razigrani Golubovi su povećali prednost na 3:1 u 52. minutu. Posle dobrog pasa Hajdina, Savković je sa 18 metara plasirao loptu u dalji ugao. Radost Subotičana nije dugo trajala. Gosti su u kratkom roku uspeli da smanje presnost, a potom i izjednače. U 56. minutu Trifunović je uputio šut ka golu Spartaka, lopta se odbila ponovo do njega, ali je iz drugog pokušaja bio precizniji i smanjio vođstvo Subotičana. Izjednačujući pogodak  postigao je Aleksandar Pejović. Velikom brzinom iskoristio je povoljnu priliku i sa 20 metara zatresao mrežu Spartaka.

Vodila se velika borba do samog kraja. Domaći tim mnogobrojne šanse nije iskoristio, dok je na drugoj strani protivnik pokušavao da postigne gol koji bi mu, možda done novu pobedu. U 65. minutu mogli su gosti da se raduju, na sreću Trifunović je pogodio prečku. Priliku da po treći put zatrese mrežu Mladosti nije najbolje iskoristio Savković.  Posle duplog pasa sa Čečarićem, uputio je šut, Petrić dobro intervenisao i sprečio da Subotičani dođu do novog vođstva.

U samom  finišu viđene su još dve izvanredne prilike, na obe strane. Posle dobro izvedenog kornera Torbice,  Petrić je u poslednjem trenutku vešto reagovao ispred Hajdina, dok je na drugoj strani Stefan Milosavljević nakon odlične kontre poslao loptu pored same stative. Na kraju nerešen rezultat najrealniji ishod susreta na Gradskom stadionu.

Spartak ŽK – Mladost 3:3 (2:1)
Čečarič 6', Savković 38' i 52' - Milosavljević 30', Trifunović 56', Pejović 57'

Spartak: Ostojić, Stojković, Kerkez, Ćalasan, Hajdin , Jočić (Glavčić), Šimura, Ivanović, Abaz (Dunđerski), Savković, Čečarić (Torbica).

Mladost: Petrić, B. Milošević (Andrić ), I. Milošević, Šatara, Pešić 6,Milosavljević , Pejović, Tumbasević, Radivojević (Marić ), Trifunović, Odita (Sinđić).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1427
Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.