Komentara: 3
Pregleda: 1933
Foto

Fudbal: Šampionke Srbije na prijemu u Gradskoj kući

29.05.2018. u 20:54h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: Šampionke Srbije na prijemu u Gradskoj kući

Fudbalerke Spartak osmi put za redom su postale šampionke države. Povodom velikog uspeha igračice, stručni štab i članove upravu, danas je u Plavoj sali Gradske kuće primio Nemanja Simović, član gradskog veća za sport i omladinu.

Simović je šampionkama čestitao na ostvarenom rezultatu i osvojenoj devetoj tituli u klupskoj istoriji i poželeo im puno sreće u novom pohodu na evropskoj sceni.

- Vi ste ponos grada sve ove godine i velika mi je čast i zadovoljstvo da primim ovako uspečan kolektiv. Plasman na međunarodnu scenu su pored vas izvojevali, fudbaleri, odbajkaši i rvači. S bzirom na ostvarene rezultate, ova i prošla godina bile su izuzetno uspešne za Grad Suboticu. Hvala vam što ste i ove godine uspeli da nas obradujete. Znam da vam nije lako. Prevashodno nije lako rukovodstvu kluba. Dugo sam u ovom poslu i znam koliko je teško rukovoditi jednim sportskim kolektivom. Izdržali ste sve to i sada je mnogo lakše. - rekao je Simović - Imamo gradonačelnika koj voli i podržava subotički sport i budžet za sport grada Subotice se iz godine u godinu povećava . Kada imate nekoga ko podržava svaku vašu ideju i spreman je da pomogne mnogo je lakše raditi.

Simović se dotakao i konkretnih radova i ulaganja u sportsku infrastrukturu koja će dosta značiti ne samo fudbalerkama nego i svim drugim korisnicima koji su na te promene dugo čekali.

- Vaši dobri rezultati teraju nas da intenzivno radimo na stvaranju bolje infrastrukture. Gradski stadion će uskoro dobiti lepši i funkcionalniji izgled. Rešili smo reflektore da bi stvorili osnovni preduslov da stadion može da se koristi. Ono što nas čeka je izgradnja atletske, ali i renoviranje svlačionica ŽFK i Atletskog kluba "Spartak" za šta je sredstva izdvojilo Republičko ministarstvo za omladinu i sport. Pored toga Grad će izdvojiti 10 miliona dinara za kompletnu promenu trave na terenu Gradskog stadiona uz saradnju AP Vojvodine, koja će takođe izdvojiti 10 miliona dinara. Učinićemo sve da vam omogućimo uslove za što bolji rad i ispratimo sve vaše uspehe. Nemojte pomisliti da će biti bilo ko razočaran ukoliko ne budete ostvarivali rezultate na koje ste nas navikli. Ponos ste Subotice i budite ponosni što ste deo ove lepe sportske priče koja se zove ŽFK "Spartak" – istakao je član GV zadužen za sport i omladinu.

Fudbal: Šampionke Srbije na prijemu u Gradskoj kući

Violeta Slović, kapiten Spartaka, čestitala je saigračicama na osvojenoj tituli

- Ova titula je definitivno najslađa, s obzirom da smo prethodnih godina uspeli da osvojimo prvenstvo nekoliko kola pre kraja završetka takmičenja. Poslednje kolo pobediti Crvenu zvezdu je posebna draž. Čestitam saigračicama na osvojenoj tituli i na jednom sjajnom odnos prema grbu i klubu. Nismo gubili veru u sebe, bilo je teško ove godine, desilo se nekoliko poraza, međutim izdigli smo se mnogo jaki. Postali smo još veća i složnija porodica, a to je doprinelo da osmi put za redom osvojimo titulu prvaka države.

Predsednik Ženskog fudbalskog kluba "Spartak", Zoran Arsić, osvrnuo se na nedaće koje su pratile klub i zahvalio se gradonačelniku i Nemanji Simoviću na podršci i ukazanom poverenju.

- Mi smo i ranije dolazili u Gradsku kuću na prijem, ali nikad kao danas taj prijem nije imao težinu, a razlog tome je što ste vi najbolje što Srbija trenutno ima, a ova vrata su bila neko vreme zatvorena za vas. U tome leži ova težina jer se Spartak vratio, na način koji je malo ko očekivao, sa poverenjem koje je povraćeno što je jako važno, jer smo jednog momenta doveli u pitanje ugled i dostojanstvo zahvaljujući pojedincima u ovom gradu kojima je rezultat smetao. - započeo je obraćanje Zoran Arsić - Radili smo u najtežim uslovima od osnivanja kluba nekoliko godina u nazad. Sve smo izdržali, ostvarili uspehe i sada hvala gradonačelniku Bogdanu Labanu i Nemanji Simoviću jer su uz nas. Trudili smo se da opravdamo sve njihove gestove. Ima mnogo većih gradova od Subotice, sa većim budžetom, većim autoritetom političkim, ali nemaju ono što Subotica ima.

Fudbal: Šampionke Srbije na prijemu u Gradskoj kući

Sportski direktor Spartaka, Bojan Arsić, uručio je skroman poklon Nemanji Simoviću i zahvalio se na prijemu, u ime svih igračica i članova stručnog štaba.

- Hvala na prijemu, ali i na podršci koju ste nam pružali tokom čitave sezone, kako vama tako i gradonačelnik Bogdanu Labanu. Nama na terenu mnogo znači podrška, jer da nema vas mi ne bi mogli da pravimo ovakve rezultate. Pored članova gradske uprave, zahvaljujem se rukovodstvu i radnicima JKP „Stadion“ i oni su čitavu godinu uz nas i nama na usluzi. Sportskom savezu Subotice. Svi zajednu su nam dali mogućnost i podršku da stvaramo ove rezultate. Hvala i muškom fudbalskom klubu i njihovom rukovodstvu. Značila nam je mnogo podrška svih. Potrudićemo se da im uzvratimo dobrim rezultatima na terenu. Neće biti lako, jer se svi pojačavaju i pokušavaju da nas skinu sa trona, ali to će za nas biti još veći motiv da nastavimo i u narednim sezonama da nižemo uspehe. - rekao je Bojan Arsić, istakavši da je mnogo srećan što će 19. i 20. juna u Kući fudbala u Nionu biti istaknuta oba grba, i muškog i ženskog fudbalskog kluba "Spartak".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1933
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

nemanja simović

zoran arsić

ženski fudbal

bojan arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.