Komentara: 7
Pregleda: 2879

Fudbal: Kraj velikog Spartakovog niza - OFK Bačka bolja u Subotici

26.04.2019. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv poražen je u trećem kolu plejauta Superlige Srbije. OFK Bačka iz Bačke Palanke prekinula je uspešan niz Subotičana od osam utakmica bez poraza i slavila minimalnim rezultatom.
Fudbal: Kraj velikog Spartakovog niza - OFK Bačka bolja u Subotici

Spartak je ostao bez bodova. Na Gradskom stadionu uspešnija je bila OFK Bačka i pobedila sa 1:0. Izmenjeni sastav subotičkog superligaša poklekao je u finišu meča i to posle prekida. Dragan Žarković je bio precizan za tri važna boda u borbi za opstanak gostujuće ekipe u elitnom rangu takmičenja.

Nakon početnog ispitivanja snaga i igre na sredini terena, domaći tim je konačno na isteku šestog minuta uputio šut ka golu gostujuće ekipe. Osmelio se mlađani David Dunđerski i sa distance uputio udarac, ali je lopta završila iznad prečke. Nešto kasnije ponovo se našao u prilici Dunđerski. Marčić je na centru oduzeo loptu Bjelošu, uputio pas levo do Denkovića, a on proigrao Obradovića na desnoj strani. Iskusni napadač vešto je uposlio Dunđerskog na desetak metara od gola, slabo je šutirao Dunđerski i lopta je završila u rukama Zogovića.

U 15. minutu lukavo je pokušao Stefan Jovanović da nadmudri golmana Ostojića. Uputio je silovit šut sa ivice kaznenog prostora, ali je Spartakov čuvar mreže vešto intervenisao. Uzvratili su Subotičani odmah napadom. Obradović je proigrao Stefana Šormaza, mladi napadač zakasnio i uputio lagan šut ka golu protivnika, lopta je bila lak plen za iskusnog Zogovića.

Najbolju priliku domaći tim imao je u 31. minutu. Skoro da su svi prisutni na stadionu videli loptu već u mreži Bačke, kada je Šormaz glavom tukao sa pet metara, međutim, i ovog puta Bojan Zogović je bio na visini zadatka. Pred kraj prvog dela gosti su pokušali iz prekida da dođu do vođstva. Gavrić je izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, a Miloš Ostojić sačuvao mrežu Subotičana.

Nastavak meča samo što je počeo, Spartak je odmah zapretio. Stefan Denković se probio po levoj strani, silovito šutirao sa samog ugra šesnaesterca, Zogović je na kratko odbranio, Ilić je vešto reagovao ispred Šormaza, loptu izbacio u korner i otklonio opasnost. Imao je domaći tim potpunu kontrol igre i sve češće napadao, ali je završnica bila slaba, dok su gosti pokušavali iz prekida da dođu do vođstva. U 58. minutu Marčić je načinio prekršaj nad Radinovićem na dvadesetak metara od gola. Gavrić je izveo slobodan udarac, bezopasan po gol Subotičana.

Mogli su domaći igrači da se raduju u 67. minutu da pred golom Bačke nije stajao Bojan Zogović. Luka Cucin, koji je na ovoj utakmici i debitovao za Spartak, jer je dugo pauzirao zbog povrede od dolaska iz Partizana, prošao je po desnoj strani, šutirao sa ivice šesnaesterca, Zogović je intervenisao i loptu izbacio u korner. Nakon udarca iz ugla, Otašević je pokušao glavom , ali je bio neprecizan. Od 69. minuta Bačka je preuzela inicijativu. Prvo je zapretio Radović, Kerkez je dobro izblokirao loptu. Nešto kasnije Makarić je pokušao, bio je neprecizan. U 74. minutu Cucin je oborio Makarića, pri padu napadač gostujućeg tima zaradio je težu povredu ruke. Radinović je izveo slobodan udarac, a Ostojić još jednom dobro intervenisao.

Inicijativa domaćina se isplatila u 79. minutu. Posleudarca iz ugla, Dragan Žarković bio je najviši pred golom Spartaka i glavom loptu sproveo u mrežu za 0:1. Pokušali su Subotičani da izjednače i još jednom ostanu ne poraženi, ali nisu uspeli. Gosti su osvojili tri boda izuzetno važna u borbi za opstanak.

Spartak - OFK Bačka 0:1 (0:0)
Žarković 79’

Spartak: Ostojić, Cucin, Otašević, Kerkez, Vukčević , Dunđerski, Marčić, Rakić (Torbica), Obradović, Šormaz (Tripković), Denković .

OFK Bačka: Zogović, Jovanović, Ilić, Žarković, Gojković, Pantić (Radović) Gavrić, Tomić, Radinović (Žakula), Bjeloš, Makarić (Spremo).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 2879
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.