Komentara: 0
Pregleda: 1826

Fudbal: Jato "golubica" pojačano pred novu sezonu

11.08.2021. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: Jato "golubica" pojačano pred novu sezonu
Foto: Druženje uoči početka priprema

Fudbalerke Spartaka pre tri nedelje počele su pripreme za novu sezonu. Tim Borisa Arsića uvodni deo je odradio u Subotici, potom je u Sarajevu učestvovao na Regionalnom turniru gde je odigrao tri odlične utakmice, ujedno pripremne i zauzeo prvo mesto ispred Osijeka, Sarajeva i Breznice.

Usledila je glazura na Zlatiboru, te povratak u Suboticu gde se na Gradskom stadionu odrađuje finiš i uigravanje tima. Kako bi spremno i uigrano dočakelai borbu za bodove i nove poduhvate u Evropi Subotičani su odigrali još jedan kontrolni meč sa mađarskom ekipom DVK. Slavile su „golubice“ ubedljivo, a raspucana Tijana Filipović od sedam postigla je šest pogodaka. Polako ali sigurno šampionke se spremaju za borbu na tri koloseka, a prvi izazov ih čeka već 18. avgusta kada počinje bitka za Ligu šampiona.

Fudbal: Jato "golubica" pojačano pred novu sezonu

KURČUBIĆ KOORDINATOR OMLADINSKE ŠKOLE - Početkom priprema i stručni štab je dobio pojačanje, kao i uprava. Šefu stručnog štaba Borisu Arsiću će pomagati Marko Anđić i Miroslav Beljin, za kondiciju će biti zadužen Aleksandar Đurić, dok će golmanke trenirati Mile Matić. Šef medicinskog tima ostao je dugogodišnji lekar kluba Dr Branislav Milović. Bojan Arsić koji će i dalje imati ulogu tim menadžera seniorskog pogona. Miodrag Morača je imenovan za direktora kluba, dok je Petar Kurćubić koordinator omladinske škole.

U odnosu na prošlu sezonu Spartak je pretrpeo i male promene u igračkom kadru. Redove plavih „golubica“ napustila je Oršoja Vajda i otišla u Mađarsku, a Subotičanke su pojačale, povratnica Vesna Milivojević i tri nove igračice Sandra Ovusu Ansah, Jazmin Džakmon i Karina Baltrip Rejes.

Vesna Milivojević se vratila u Spartak nakon isteka ugovora sa Borusijom iz Nemačke.  Jedna od najboljih fudbalerki i golgeterki Gane Sandra Ovusu Ansah novo je pojačanje šampiona Srbije. Dvadesetjednogodišnja igračica će pojačati napad Subotičanki Sandra je bila kapiten U17 i U20 nacionalnih selekcija Gane koje su učestvovale na Svetskim prvenstvima 2014, 2016. i 2018. godine. Svojim igrama i golovima je danas stub seniorske reprezentacije Gane. Iz Američke PRO lige stigle su dve igračice Jazmin Džakmon koja igra na pozicijima zadnje linije i napada. Saradnja je dogovorena na godinu dana. Dvadesettrogodišnja Karina Baltrip Rejes pojačaće srednji red šampiona Srbije za narednu sezonu. Obe su nastupale za Hjuston Daš.

Fudbal: Jato "golubica" pojačano pred novu sezonu„Golubice“ će već u ponedeljak otputovati u Holandiju gde ih čekaju kvalifikacije za Ligu šampiona. Prva utakmica se igra 18. avgusta, a Spartak se sastaje sa prvakom Irske.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1826
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.