Komentara: 10
Pregleda: 3347

Fudbal: Ivanović doneo pobedu Spartaku za drugu poziciju na tabeli Superlige

10.09.2017. u 10:25h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv je nastavio sa odličnim igrama. Subotičani su na domaćem terenu u 8. kolu Super lige slavili protiv Napretka sa 2:1. Čovek odluke bio je Đorđe Ivanović, koji je sa dva pogotka obezbedio sva tri boda golubovima. Iako je Spartak ostao sa igračem manje, odoleo je do kraja i zabeležio vredan trijum koji je Subotičane podigao na drugu poziciju.
Fudbal: Ivanović doneo pobedu Spartaku za drugu poziciju na tabeli Superlige

Fudbaleri Spartaka boljom igrom došli su do prednosti već u prvom poluvremenu. Poveli su u 16. minutu nakon odlične akcije koju je započeo Šimora. Spartakov Japanac je uputio precizan pas do Hajdina na levoj strani, on prosledio loptu Nikoliću na ivici šesnaesteca, koji nesebično upošljava Ivanovića, a on pogađa u mrežu Kruševljana za 1:0. Napredak je stigao do izjednačenja nakon brze kontre pogotkom Vukanovića. Ivanović je evrogolom ponovo golubove doveo u vođstvo. Uputio je silovit šut sa dvadesetak metara i loptu poslao u rašlje – 2:1. Mogli su domaći igrači i do trećeg gola, ali je posle šuta Šimure golman Petrović dobro intervenisao. Pokušavali su gosti iz kontre da poravnaju, sve je bilo bezuspešno.

Nastavak susreta doneo je sasvim drugu sliku na terenu. Umesto lepe igre gledale su se čudne odluke arbitra Đorđića. U 60. minutu, Urošević je faulirao Nikolića u svom kaznenom prostoru, umesto da pokaže na belu tačku, sudija je napadaču Spartaka dao žuti karton. Bio je domaći tim superiorniji, držao loptu u svom posedu i težio da stigne do veće prednosti.

Od 66. minuta Spartak je igrao sa 10 igrača, jer je Nikolić zaradio drugi žuti u žaru borbe. Preselila se igra na polovinu domaćina, ali gosti nisu našli rešenje da zatresu mrežu Ostojića. Domaći tim je odoleo sa igračem manje i osvojio vredne bodove.

Spartak ŽK – Napredak 2:1 (2:1)
Ivanović 16', 33' - Vukanović 29'

Spartak ŽK: Ostojić, Stojković (Kerkez), Ćalasan, Radovanović, Hajdin, Jočić, Šimura, Čečarić ((Abaz (Torbica), Savković, Ivanović, Nikolić.

Napredak: Ni. Petrović, Simonović (Kasalica), Veškovac , Miladinović, Urošević , Šljivić, Markoski (Milisavljević), Alivodić , Vulić, Ne. Petrović , Vukanović (Đerić).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 3347

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.