Komentara: 0
Pregleda: 1175

Fudbal: „Golubice“ ubedljive na startu kvalifikacija za Ligu šampiona

07.09.2023. u 12:50h
Izvor: Subotica.com
Spartak je ubedljivom pobedom startovao na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona u Danskoj. „Golubice“ su deklasirale "Klaksvik", prvaka Farskih ostrva i obezbedile finale u grupi četiri. Sjajnom igrom ekipa Borisa Arsića uz potpunu dominaciju od samog starta stekla je visoku prednost već u prvom delu, a u nastavku je samo još potvrdila.
Fudbal: „Golubice“ ubedljive na startu kvalifikacija za Ligu šampiona

Razigrale su se šampionke Srbije od prvog sudijskog zvižduka i na terenu diktirale ritam. Stvorile su nekoliko izuzetnih prilika, zapretile preko Tijane Filipović, Ćivane Stupar, a onda u 20. Minutu i stigle do prednosti. Pred golom prvaka Farskih ostrva najbolje se snašla Violeta Slović i kapitenski svooj tim povela ka pobedi. Dovoljno je bilo desetak minuta Golubicama da udvostruče prednost, a za to se pobrinula Kamile Pavarin. Doris Boaduva je naterala Oluvu Joensen na kapitulaciji po treći put za velikih 3:0 posle 45. minuta.

I u nastavku se samo šampion Srbije pitao na terenu. Nije protivnik Spartaka imao nikakvo rešenje za Subotičanke koje su grabile ka finalu. Tijana Filipović je posle dobre akcije zatresla mrežu Klaksvika za 4:0. Nizali su se golovi kao od šale, a igra se u potpunosti preselila na polovinu terena koji je pripadao protivniku. En Langdok je  prošla uz desnu liniju i nadmudrila odbranu za 5:0, a potom je Živana Stupar svoju priliku krunisala golom. Tačku na ubedljiv trijumf koji je Spartak odveo u finale stavila je Željka Uvalin svojim pogotkom.

Spartak – Klaksvik  7:0 (3:0)
Slović 20', Pavarin 30', Boaduva 34', Filipović 56', Langdok 60, Stupr 62, Uvalin 76

Spartak: Škandro, Langdok, Slović, Gajić, Šarić (Ostrem), Marković, Filipović (Belovan), Hansen, Stupar (Ćirić), Boaduva (Gaković), Pavarin (Uvalin)

Klaksvik: O. Joensen, Samuelsen (Olsen), Rian, Johanesen, Patavari, T. Joensen, T. Mohr  (Andreasen), J. Mohr, Klaksten, Humeland (Johansen), Benbakura (Zakariasen).

U drugoj polufinalnoj utakmici četvrte kvalifikacijone grupe prvak Finske Kups pobedio je domaćina Koge sa 2:1.

Spartak će u subotu, 9. Septembra koplja ukrstiti sa šampionkama Finske, a pobednik tog duel ća izboriti plasman u narednu rundu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 meseci i 4 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1175
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

ženski fudbal

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.