Komentara: 0
Pregleda: 2803

Fudbal: "Golubice" u četvrtak dočekuju Atletiko Madrid, sve je spremno za spektakl

10.09.2019. u 13:44h
Izvor: Subotica.com
U Subotici će se u četvrtak, 12. septembra, po drugi put igra utakmica Lige šampiona i to zahvaljujući fudbalerkama Spartaka koje su obezbedile plasman među najbolje timove Evrope. Naši sugrađani će imati priliku da uživaju u meču šesnaestine finala najeminentnijeg takmičenja između šampionki Srbije i Atletiko Madrida, koji se igra na Gradskom stadionu od 20 časova.
Fudbal: "Golubice" u četvrtak dočekuju Atletiko Madrid, sve je spremno za spektakl

Šampionke Srbije u četvrtak na Gradskom stadionu odigraće meč sezone. Spartak će ugostiti madridski Atletiko u meču šesnaestine finala Lige šampiona.

Samim plasmanom drugu godinu za redom u društvo 32 najbolje ekipe u Evropi, Spartak je ostvario veliki uspeh. Svesni su u taboru Subotičanki kakav izazov je pred njima i da je uloga favorita na strani protivnika, ali i motiv više prvaku Srbije da ispiše još jednu stranicu istorije u ženskom fudbalu.

- Sama činjenica da smo na žrebu dobili izuzetno jakog rivala budi želju da prikažemo dobru igru i ostvarimo dobar rezultat. Ovaj grad to zaslužuje i mi ćemo dati sve od sebe da publlika uživa u dobroj utakmici – kaže Vileta Slović, kapiten Spartaka - Naš protivnik u svom timu ima 8 internacionalki, a samo ime Atletiko Madrid sve govori. Imamo šansu da pokušamo da se nadigravamo sa njima, oni su favoriti, ali mi smo ekipa koja zna da iznenadi. Potrudićemo se da se predstavimo u dobrom svetlu, da prikažemo vrhunsku igru i kvalitet koji posedujemo i potvrdimo zašto smo dugi niz godina najbolja ekipa u našoj državi.

Imale su "golubice" vremena da dobro analiziraju protivnika i da se pripreme za utakmicu sezone.

- Upoznati smo igrom protivnika. Međutim, spremne smo i mi da im se suprotstavimo i da pokušamo svojom igrom doći do povoljnog rezultat. Verujem da možemo pružiti mnogo. Ukoliko ispoštujemo sve zahteve stručnog štaba i na terenu uradimo ono što se od nas zahteva dobar rezultat će to sigurno ispratiti – jasna je Slovićeva.

Spartak je i ove godine uspeo da obezbedi plasman među 32 najbolje ekipe u ženskom fudbalu. To nije bilo lako ostvariti, ali su „golubice“ još jednom obradovale sve ljubitelje ženskog fudbala. Veliku podršku šampionkama pruža i Gradska uprava na čelu sa gradnačelnikom Bogdanom Labanom i Nemanjom Simovićem članom Gradskog veća koji je zadužen za sport.

- U saradnji sa JKP "Stadion", Gradskom upravom i klubom dogovorili smo se da ulaz bude besplatan i da omogućimo svim devojčicama ipoštovaocima ženskog fudbala da vide koja je to lepota baviti se ovim sportom i biti deo Spartaka. Za pohvalu je to što su i mlađe kategorije Spartaka ostvarile odlične rezultate, gde su kadetkinje prvakinje Srbije što znači da je to lepa perspektiva i dobra budućnost. Nije lako. Kada ste godinama dominantni, osvajate sve, postoje oni koji žele da vas zaustave i da preuzmu, ali rukovodstvo i igračice Spartaka odolevaju već godinama i ovo što su ostvarili je za ponos. Zato u četvrtak svi treba da pružimo podršku našim „golubicama“. Protivnik je jak, biće teško, ali u interesu je da pokažemo da nismo slučajno ostvarili plasman u TOP 32. Devojkama i svima u klubu veliko hvala što na prelep način reprezentuju Suboticu – rekao je Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

Fudbal: "Golubice" u četvrtak dočekuju Atletiko Madrid, sve je spremno za spektakl

PUT DO LIGE ŠAMPIONA - Šampion Srbije je ostvario plasman u nokaut fazu Lige šampiona kroz kvalifikacije. U Slovačkoj je Spartak bi prvi u petoj grupi gde su mu rivali bili Slovan iz Bratislave, MDA iz Moldavije, mađaski Ferencvaroš. "Golubice" su grupnu fazu okončale na prvom mestu i plasirale se među 32 najbolja tima u Evropi drugu godinu za redom. Savladale su Subotičanke prvaka Moladavije sa 12:0, protiv domaćina Slovana upisale su trijumf od 7:0, a potom su odigrale nerešeno sa Mađaricama 2:2, ali ih je i nerešen ishod odveo u dalji tok takmičenja i sada se sastaju sa prvakom Španije u nokaut fazi.

Odlukom rukovodstva šampiona Srbije, ulaz na utakmici šesnaestine finala Lige šampiona koju Spartak igra sutra 12. septembra od 20 časova sa madridskim Atletikom se neće naplaćivati. „Golubice“ žele da se zahvale mnogobrojnoj subotičkoj publici koja ih je pozdravila uz ogromne ovacije uoči meča muškog kluba Spartak – Crvena zvezda za plasman u Ligu šampiona i omoguće im da budu dvanaesti igrač plavo-belim gracijama u utakmici protiv Atletiko Madrida

Besplatan ulaz će biti poklon subotičkoj publici i gradu Subotici. "Golubice" pozivaju sve ljubitelje fudbala u Subotici i regionu da budu deo istorije gde će u okviru šesnaestine finala Lige šampiona za žene snage odmeriti naše „golubice“ sa španskim gigantom Atletiko Madridom. Zbog visokih standarda UEFA u delu bezbednosti, samo zapadna – centralna tribina će biti opredeljena za publiku i biće otvorena na dan utakmice od 18 časova. Za one koji ne budu mogli prisustvovati meč šesnaestine finala Lige šampiona koji se igra u Subotici u četvrtak od 20 časova direktno će prenositi TV Arena.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2803
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.