Komentara: 3
Pregleda: 2106

Fudbal: "Golubice" slavile protiv Zvezde na startu plejofa

21.04.2019. u 11:45h
Izvor: Subotica.com
Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka, u derbiju prvenstva u potpunosti su nadigrale Crvenu zvezdu i slavile sa 4:1. Iako se u prvom delu nije činilo da će pobeda biti toliko ubedljiva "golubice" su u nastavku iskoristile najbolje šanse i bile neumoljive.
Fudbal: "Golubice" slavile protiv Zvezde na startu plejofa

U prvom kolu plejofa Spartak je zabeležio pobedu. Subotičanke su bile bolje od  Crvene zvezde i trijumfovale sa 4:1. 

Spartak je rano došao do vođstva. Već u 4. minutu posle kornera dobro izvedenog od strane Tijane Filipović, kapiten Violeta Slović glavom je loptu plasirala u mrežu Crvene zvezde za 1:0. Imo je domaći tim inicijativu, zapretila je Matićeva, potom i Pavlovićeva iz daljine, ali su bile neprecizne. Usledio je period igre na sredini  terena, a onda je Mirela Tenkov uputila šut ka golu Spartaka. Pogodila je bivša igračica Subotičanki prečku, odbijena lopta je pala pred  samu gol liniju, Kostićeva je dobro reagovala i sprečila Zvezdu da izjednači.

U nastavku meča viđena je mnogo zanimljivija igra, dinamičnija uz mnogo šansi na obe strane. Spartak je svoju inicijativu iskoristio i udvostručio prednost. Alina Baka nadmudrila je poslednju liniji protivnika i matirala Cetinju za 2:0. Razbudile su se i crveno – bele. Savanovićeva je prvo zapretila, njen pokušaj osujetila je Kostićema. Međutim,  drugi put Sara Savanović je bila precizna i smanjila na 2:1.

Fudbal: "Golubice" slavile protiv Zvezde na startu plejofa

Smenjivale su se prilike na obe strane, ali su Milica Kostić i Sara Cetinja bile nesavladive. Matićeva, Baka, Filipovićeva i Tanaskovićeva su pokušale da povećaju vođstvo "golubica", ali je Cetinja bila sigurna pred golom Zvezde. Na drugoj strani pokušale su Tenkov i Savanovićeva, međutim Kostićeva se nije dalaiznenaditi. Posle neiskorištenih prilika usledio je euro gol Tijane Filipović za vođstvo Spartaka od 3:1. „golubice“ su još jednom pokazale da  su izuzetno opasne. Završnica meča pripala im je u potpunosti. Frajtovićeva je pokušala sa dvadesetak metara, silovito je šutirala, Cetinja izvanredno intervenisala. Tačku na pobedu Spartaka od 4:1 stavila je tamnoputa Rosa da Kosta.

Sprtak – Crvena zvezda 4:1 (1:0)
Slović 4', Baka 47', Filipović 78',  Rosa da Kosta  83' - S. Savanović 51'

Spartak: Kostić, Vajda, Slović , Frajtović, Baka, Kričak , Filipović (Stupar), Okjere, Pavlović, Goja (Tanasković (Rosa Da Kosta)), Matić.

Crvena zvezda: Cetinja, Krstić, Nikolovska, Miladinović, Trbojević, A.Savanović, Tenkov, Stojanović, Đukić (T. Đorđević), Malešević, S. Savanović(K. Đorđević).

„Golubice“ već u sredu čeka utakmica četvrt finala Kupa Srbije kada će na Gradskom stadionu od 11 časova ugostiti Radnički iz Kragujevca, dok će naredna tri meča plejofa Subotičanke biti gošće.

 

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 dana
Komentara: 3
Pregleda: 2106
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.