Komentara: 0
Pregleda: 2452

Fudbal: "Golubice" slavile protiv prvaka Irske u polufinalu kvalifikacija za Ligu šampiona

18.08.2021. u 16:48h
Izvor: Subotica.com
Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka, slavile su protiv prvaka Irske sa 5:2 u polufinalnom meču 9. kvalifikacione grupe za Ligu šampiona. „Golubice“ su boljom igrom stigle do trijumfa protiv Pimaunta i obezbedlile prolaz u finale grupe. Tim Borisa Arsića pružio je izuzetnu igru, Subotičanke su prosto "vezle" po terenu, a Filipovićeva (4 gola) je bila nezaustavljiva.
Fudbal: "Golubice" slavile protiv prvaka Irske u polufinalu kvalifikacija za Ligu šampiona

Od početka utakmice se igralo otvoreno, ali su Subotičanke bile te koje su imale loptu više u posedu i bile konkretnije. „Golubice“ su konstantno atakovale na gol protivnika, dok su Irkinje pokušavale da ugroze Kostićevu, ali bezuspešno jer je odbrana Spartaka bila na visini zadatka. Zapretile su Subotičanke već posle četiri minuta igre. Vesna Milivojević je uputila udarac nakon solo prodora, ali je lopta završila pored stative.

Posle nekoliko pokušaja šampionke Srbije stigle su do prednosti. Vesna Milivojević je odlično uposlila Tijanu Filipović, a ona sa ivice kaznenog prostora uputila udarac i loptu plasiarala u gol Irkinja za 1:0. Pokušavale su igračice Pimaunta da dođu do izjednačenja, ali je svaki šut Milica Kostić zaustavila bez većih problema. Tijana Filipović je još jednom zapretila iz velike daljine da udvostruči prednost, ali je Mekalunova bila dobro postavljena. Irkinje su pokušale iz slobodnog udarca da iznenade Spartak, ali je akcija završila bezopasno po gol Subotičanki.

U 41. minutu „golubice“ su povećale prednost. Ponovo je Tijana Filipović bila strelac nakon asistencije Vilete Slović. Slovićeva je loptu ubačila iskosa sa leve strane u šesnaesterac protivnika, a Filipovićeva je plasirala u dalji ugao za 2:0.

Sam finiš prvog dela i odlična igra Spartaka krunisana je trećim pogotkom. Živana Stupar je fenomenalno asistirala Filipovićevoj, a ona po treći put naterala Naišu Mekalun na kapitulaciju -3:0

Spartak je i u nastavku dominirao na terenu. Nizale su se prilike šampionki Srbije, Kusi je bila najbliža da poveća prednsot Subotičanik, ali nije uspela nadmudriti Mekalunovu.  U 54. minutu najbolja na terenu i izuzetno raspoložena za igru Tijana Filipović je postigla svoj četvrti pogodak. Posle duplog pasa i magične kombinacije sa Kusi, Filipovićeva je zatresla mrežu Irkinja. Desetak minuta kasnije

Spartak je imao prednost od 5:0. Anđela Frajtović je odlično centrirala s desne strane, a Alice Kusi matirala Mekalunovu. U završnici utakmice probudile su se i Irkinje. Posle prekida iz slobodnog udarca Eleonor Rajan Dojl je smanjila prednost Subotičanki na 5:1. Intenzitet igre do samog finiša je bio isti. I jedna i druga ekipa je pokušavala da dođe do još kojeg pogotka, a u tome je uspeo prvak Irske. Rajan Dojl je drugim pogotkom ublažila poraz Pimaunta od šampionki Srbije koje su više nego zasluženo izborile finale kvalifikacione grupe.

Spartak – Peamount 5:2 (3:0)
Filipović 9’, 41’, 45’, 54’, Kusi 62’ -Rijan Dojl 72’, 89’

Spartak: Kostić, Rejes, Džekmon, Slović, Frajtović (Nađ), Fiedler, Ovusu (Ćirić), Filipović (Ilić), Kusi (Šarić), Milivojević, Stupar.

Pimaunt: Mekalun, Dugan, Okalaghan, Rudi, Belme, Ogorman, Dojl (Linč), Gorman,Keli (Mekkorton), Rijan Dojl, Roše (Mekvoj).

Za dalji plasman Spartak će se boriti sa pobednikom iz drugog meča u grupi koji je na programu večeras od 19 časova, gde se sastaju domaćin Tvente i gruzijski Najk.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2452
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.