Komentara: 5
Pregleda: 2279

Fudbal: "Golubice" šampionke Srbije, osmi trofej u nizu!

27.05.2018. u 16:30h
Izvor: Subotica.com
Spartak je odbranio titulu prvaka Srbije i osmi put za redom doneo šampionski pehar u Suboticu. „Golubice“ su potvrdile i ove sezone da su najbolje u državi, bez obzira na sve probleme koji su ih pratili. Tim Borisa Arsića izašao je na teren i pokazao zašto šampionska titula ostaje na severu Bačke i ove sezone.
Fudbal: "Golubice" šampionke Srbije, osmi trofej u nizu!

Subotičanke su trijumfovale u derbiju protiv Crvene zvezde sa 3:0. Spartak je nadigrao protivnika i zasluženo slavio u meču koji je slovio za utakmicu odluke.

Od samog starta utakmice diktirale su „golubice“ igru i sve češće  napadale na gol Crvene zvezde. Dobro postavljena Vukovićeva odlično je intervenisala u nekoliko navrata kada su  Subotičanke pokušale da dođu do vođstva. Jedini pokušaj gošće su imale u 8. minutu. Stojanovićeva je iz daljine uputila šut, lopta je završila pored gola. Na drugoj strani u 15. minutu najbolju priliku od početka meča imala je Marfijeva, ali je Vukovićeva bila sigurna.

Učestali napadi Spartaka i pokušaji da dođu do vođstva domaćih igračica su se nizali. Odolevala je Vukovićeva na sve. Trgle su se gošće na isteku 36. minuta. Osmelila se Tijana Đorđević i uputila šut na gol Spartaka, lopta je završila u naručju Kostićeve.

Najbolja prilika viđena je u 37. minutu. Zvezda je mogla da kazni Spartak, ali je Mirela Tenkov bila neprecizna iako se našla sama oči u oči sa Kostićevom, poslala je loptu pored gola. Samo dva minuta kasnije nova šansa za gošće, ali Slovićeva na pravom mestu izblokirala je šut Tijane Đorđević. Još jednom su zapretile igračice Zvezde,Katarina Đorđević je silovito šutirala, ali je Kostićeva bila na visini zadatka.

Za sve propušteno usledila je kazna Zvezdi, a nagrada za bolju igru Spartaka u 44. minutu. Tijana Matić smireno je prihvatila loptu na 18 metara od gola, uputila šuti i zatresla mrežu za 1:0.

Drugo poluvreme samo što je počelo, a Spartak je potvrdio zašto je najbolji. Filipsova je povisila na 2:0. Pokušavale su igračice Crvene zvezde da smanje prednost. Sve je bilo bezuspešno.  Nisu imale rešenje za odbranu "golubica". Novi šok za gošće usledio je u 55. minutu. Tijana Matić jedna od najboljih iz redova Spartaka po drugi put je bila precizna i povećala vođstvo Subotičanki na 3:0.

Nastavljena je borba,viđeno je još nekoliko prilika na obe strane, ali su Kostićeva i Vukovićeva bile sigurne. U 73. minutu Tijana Đorđević je pokušala iz slobodnog udarca da smanji prednost Subotičanki, lopta je završila u rikama Kostićeve. Na drugoj strani Dorin je zakasnila na asistenciju Filipsove i propustila priliku da povisi vođstvo "golubica".

Alina Baka stavila  je tačku na pobedu u derbiju svojim golom u 89. minutu. Ubedljiv trijumf „golubica“ overio je uspešnu sezonu i doneo novu titulu u Suboticu.

Spartak – Crvena zvezda 4:0 (1:0)
Matić u 44. i 55, Filips u 47. Baka u 89.minutu.

Spartak: Kostić, Krstanoska, Vajda, Slović, Frajtović, Marfi, Filips, Filipović, Dorin (Baka), Pavlović, Matić (Kričak).

Crvena zvezda: Vuković, Đuriček (Krstić), T. Đorđević, Smiljković, Miladinović, Ogabe, Tenkov, K. Đorđević, Stojanović, Aranđelović (Barjaktarović), Malešević.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2279
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.