Komentara: 2
Pregleda: 1349

Fudbal: "Golubice" povlašćene u kvalifikacijama za Ligu šampiona

10.06.2019. u 11:15h
Izvor: Subotica.com
Fudbalerke Spartaka, šampionke Srbije, nalaze se u prvom šeširu i imaće ulogu nosioca grupe u kvalifikacijama za Ligu šampiona sa koeficijentom od 17.955 bodova. Šampionke Srbije su na odmoru do 24. juna, a kvalifikacije će biti u prvoj polovini avgusta.
Fudbal: "Golubice" povlašćene u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Domaćini kvalifikacionih grupa ove godine su: WFC Kharkiv (Ukrajina), WFC Pomurje Beltinci (Slovenija) - drugi šešir, RSC Anderleht (Belgija), Slovan Bratislava (Slovačka), FK Breznica Pljevlja (Crna Gora), FC Flora Talin (Estonija) – treći šešir, Rigas (Letonija) – četvrti šešir.

Spartak ne može izvući  domaćine iz prvog šešira gde se nalaze - Lask Kviner (Norveška), Bik (Kazahstan), Gintra (Litvanija), Tvente (Holandija), Medikonin (Poljska), Apolon (Kipar), Minsk (Belorusija), Sarajevo (BiH), Olimpija Kluž (Rumunija), ali moguće destinacije gde bi šampionke Srbije mogle da igraju kvalifikacije su: Ukrajina, Slovenija, Belgija, Slovačka, Crna Gora, Estonija ili Letonija.

Žreb za Ligu šampiona će se održati 21. juna u sedištu Evropske kuće fudbala u Nionu, kada će Spartak saznati svoje protivnike u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i državu domaćina u kojoj će se boriti za prolaz među 32 najbolje ekipe Evrope.

Kvalifikaciona runda lige šampiona je na programu od 7. do 13. avgusta. Za ulazak među 32 najbolje evropske ekipe boriće se 40 timova podeljenih u 10 grupa, od kojih će prolaz u šesnaestinu finala izboriti samo pobednici grupa.

Šampionke Srbije se nalaze na zasluženom odmoru sve do 24. juna kada je planirana prozivka igračica u Subotici i početak priprema za novu evropsku avanturu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1349
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.