Komentara: 5
Pregleda: 1809

Fudbal: „Golubice“ podigle deseti trofej Kupa Srbije

08.06.2023. u 12:03h
Izvor: Subotica.com
Spartak je još jednom potvrdio da je neprikosnoveni vladar u ženskom fudbalu i da neće olako prepustiti pobednički tron ni u jednom takmičenju. „Golubice“ su nakon osvojene šampionske titule podigle i trofej nacionalnog Kupa pobedivši u Užicu, u finalnom meču, Crvenu zvezdu sa 2:0 golovima Tijane Filipović i Marije Stajer.
Fudbal: „Golubice“ podigle deseti trofej Kupa Srbije

Odličnom igrom u prvom delu ekipa Borisa Arsića došla je do prednosti, a u nastavku još jednom overila svoju dominaciju i zasluženo prigrlila, po deseti put, pehar Kupa, odbranivši duplu krunu.

PRIJEM KOD GRADONAČELNICE UŽICA - Pred utakmicu finala kupa koje je odigrano u Užicu na stadionu „Radomir Antić“ uvertira je bio prijem kod dr Jelene Raković Radivojević gradonačelnice grada na Đetinji. Prva dama Užica ugostila je predstavnike Spartaka, Crvene zvezde i Fudbalskog saveza Srbije.

Obe ekipe su dobro otvorile utakmicu, ali je Spartak stigao do prednosti već posle devet minuta igre. Bolju igru „golubice“ su krunisale pogotkom Tijane Filipović. Alina Baka je iskoristila grešku protivnika i uputila pas do Filipovićeve koja sa ivice šesnaesterca šalje loptu u mrežu Crvene zvezde za vođstvo od 0:1.

Pokušavale su Beograđanke da izjednače, ali nisu imale rešenja za dobru odbranu „golubica“. Subotičanke su još nekoliko puta zapretile do odlaska na pauzu, nisu iskoristile svoje šanse, ali su imale minimalnu prednost i odličan zalog da u nastavku odigraju još bolje.

Fudbal: „Golubice“ podigle deseti trofej Kupa Srbije

PODRŠKA ZA SPARTAK I U DALEKOM UŽICU - Ove godine je Užice odabrano da bude domaćin finalne utakmice Kupa Srbije u ženskom fudbalu, ali bez obzira na daljinu „golubice“ su imale podršku svojih vernih navijača, kao i predstavnika gradskog resora za sport i Sportskog saveza Subotice.

U drugom poluvremenu se nije mnogo toga menjalo. Crvena zvezda je pokušavala, a Spartak je diktirao ritam igre. Nakon neiskorištenih šansi Ćirićeve i Stajerove u 77. minutu ipak su Subotičanke po drugi put naterale Aleksićevu na kapitulaciju. Tijana Filipović je započela akciju, Sara Pavlović sjajno uposlila Stajerovu te je ona loptu plasirala u gol crveno – belih za 0:2 što je ujedno bio konačan rezultat finalnog susreta i Spartak je po deseti put podigao pobednički pehar Kupa Srbije.

Crvena zvezda – Spartak 0:2 (0:1)
Filipović 9’, Stajer 77’

Crvena zvezda: Aleksić, N. Ćavić, Šćepanović, Malijar (Tenkov), Žarković (Milović), Kuezada, Krstić (Popović), M. Čavić, Sremčević, Krajšumović (Tošković), Đorđević.

Spartak: Kostić, Baka (Stupar), Vučković, Slović, Frajtović, Hansen, Filipović, Ilić, Pavlović, Stajer, Ćirić.

Fudbal: „Golubice“ podigle deseti trofej Kupa Srbije

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 1 dan
Komentara: 5
Pregleda: 1809
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.