Komentara: 4
Pregleda: 1801

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za novu sezonu

05.07.2020. u 12:05h
Izvor: Subotica.com
Nakon duže pauze, fudbalerke Spartaka su počele pripreme za nastupajuće izazove na evropskoj sceni i u domaćem šampionatu. Velikih promena kad su ambicije u pitanju nema, cilj je isti kao i prethodnih godina - odbrana duple krune, ali i korak više u Ligi šampiona.
Fudbal: "Golubice" počele pripreme za novu sezonu
Foto: ŽFK "Spartak"

Posle duže pauze koja je usledila zbog pandemije korona virusa „golubice“ su se juče ponovo okupile na Gradskom stadionu i počele pripreme za novu sezonu. Šef struke šampionki sa severa Bačke, Boris Arsić, izneo je plan priprema koji će sprovesti tokom šestonedeljnog rada.

- Za razliku od dosadašnjih, ove pripreme smo počeli u izmenjenim okolnostima jer je pandemija učinila svoje. Iz dana u dan uvek se nešto menja, pa ćemo tako i mi svoje planove prilagođavati ovoj situaciji – kaže Arsić.

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za novu sezonu

Boris Arsić

Start nove sezone zakazan je za osmi avgust. Imaće Subotičanke dovoljno vremena da se pripreme i spremne dočekaju početak pohoda na novu titulu

- Imamo šest nedelja za rad i učinićemo sve da ovaj period maksimalno iskoristimo da ekipu pripremimo za ono što nas očekuje. Odustali smo od  priprema na Zlatiboru jer je rizično da napuštamo grad zbog trenutne situacije i virusa koji opet uzima maha. U Subotici ćemo sve odraditi po planu do odigravanja utakmica. Plan je da imamo četiri do pet kontrolnih mečeva, ali je i to veoma komplikovano sada isplanirati. - objašnjava šef struke Spartaka. - Neke lige u okruženju se još igraju, drugi su tek završili, biće veoma teško naći protivnike, ali ćemo se potruditi i prilagođavati gde god budemo mogli da zakažemo i odigramo utakmicu, naravno ukoliko bude uslova, kako bi se ekipa što bolje uigrala i spremno dočekala početak šampionata. Devojke su veoma motivisane i verujem da ćemo zamišljeno sprovesti u delo.

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za novu sezonu

Kada je u pitanju igrački kadar i prelazni rok, opet će sve zavisiti od situacije koju je nametnula pandemija.

- Prelazni rok je dodatno zakomplikovan trenutnim epidemiološkim stanjem u svetu, ali ćemo se mi potruditi da ga odradimo što bolje. Ekipi je za sada priključeno nekoliko mlađih devojčica iz našeg podmlatka, međutim za sve ono što nas čeka moraćemo još da se pobrinemo oko sklapanja tima, ali opet kako nam situacija dozvoli – rekao je Boris Arsić.

SVI NEGATIVNI - U Spartaku nisu želeli ništa da prepuste slučaju kada je zdravlje igračica i svih ostalh u klubu u pitanju, pa je u sredu odrađeno testiranje zbog korna virusa. Na radost svih, niko nije imao pozitivan rezultat i pripreme su po planu počele.

U šampionskom timu vlada veoma pozitivna atmosfera na startu priprema, a to potvrđuje i kapiten tima Violeta Slović.

- Srećne smo što smo se posle dužeg vremena okupili svi zajedno i počeli da radimo. Odmorile smo se psihički, a kada je u pitanju fizika spremnost sigurno ni tu ne zaostajemo jer jer smo svakodnevno trenirale individualno. Dolazimo i iz reprezentativnih aktivnosti tako da spremno dočekujemo pripreme i sve ono što nas čeka. Okrećemo se novim izazovima,  opet starim ciljevima. Za ovaj period koji je pred nama verujem da se možemo dobro spremiti za predstojeće prvenstvo i sve ono što nas očekuje u ovoj sezoni – poručila je Slovićeva.

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za novu sezonu

Violeta Slović

Trebale su „golubice“ deo priprema da obave na Zlatiboru, ali ipak iz rukovodstva kluba su se odlučili da je bolje ostati u Subotici.

- Zbog ovoga virusa svi smo jednoglasni da je najbolje da ostanemo u Subotici gde imamo sve uslove za rad i da se pripremamo za predstojeću sezonu. Nadamo se da nas neće ništa omesti da realizujemo isplanirano i da ćemo spremne dočekati prvenstvo. Naš cilj je, kao i prethodnih godina, Liga šampiona i dupla kruna. Za to se spremamo i verujem da ćemo uspeti u tome – kaže Tijana Filipović, navalna igračica Spartaka.

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za novu sezonu

Tijana Filipović

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1801
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.