Komentara: 6
Pregleda: 4629

Fudbal: Gaćinović napustio kormilo Spartaka

01.10.2018. u 17:28h > 22:22
Izvor: Subotica.com
Fudbal: Gaćinović napustio kormilo Spartaka

Vladimir Gaćinović podneo je danas ostavku na mestu šefa stručnog štaba Spartak Ždrepčeve krvi nakon što je njegov tim u juče poražen od Vojvodine u okviru 10. kola Superlige Srbije. Subotičanima je to bio treći uzastopni poraz, a sedmi od starta prvenstvene trke. Rezultatska kriza jedini je razlog što se strateg tima sa severa Bačke odlučio na takav korak.

- Rezultati se u poslednje vreme nisu poklopili s mojim ambicijama i klupskim i zbog toga sam odlučio da podnesem neopozivu ostavku jer su neke promene neophodne. Ne bi bilo korektno da i dalje idemo ovako. Žao mi je što sam morao da povučem takav potez, ali sam o oovome razmišljao već duže vreme i mislim da je tako najbolje za sve. Sporazumno sam se rastao sa upravom Spartaka koja je uvažila moju odluku – istakao je Gaćinović.

Subotičani su protekle sezone napravili rezultate najbolje u dosadašnjoj istoriji kluba i to sve zahvaljujući upravo stručnom štabu gde su Aleksandar Veselinović i Vladimir Gaćinović sa svojim saradnicima izvukli najbolje od mlade ekipe kada je to malo ko očekivao.

- Od prvog dana kada sam došao u Suboticu kao prvi saradnik, a potom i kao šef struke imao sam odličnu saradnju sa svima u klubu, od igrača do predsednika Dragan Simovića kome sam neizmerno zahvalan na takvom odnosu. Napravili smo istorijski uspeh, ispunili klupska očekivanja i posle svega sam sada odlučio da se povučem jer nije išlo po onom planu koji smo postavili pred nas. Zahvalan sam svima koji su u klubu i oko njega, navijačima i ljudima koji su uvek uz Spartak na velikoj podršci. Da nisam došao u Suboticu i ovaj klub, sigurno bi bio duhovno siromašniji i iz tog razloga nije isključeno da jednog dana ponovo budem na klupi subotičkog superligaša – poručio je Vladimir Gaćinović, sada već bivši šef struke Spartak Ždrepčeve krvi.

Vladimir Gaćinović je u Suboticu došao početkom prošle sezone kao pomoćnik Aleksandru Veselinoviću, a na mesto šefa struke imenovan je u završnici, tačnije na početku plejofa minule sezone. Sa Spartakom je ostvario istorijski rezultat. Subotičani su prvenstvo okončali na četvrtoj poziciji koja ih je odvela na međunarodnu scenu. U kvalifikacijama za Ligu Evrope "golubovi" su stigli do trećeg kola. Eliminisali su Kolrejn, potom prašku Spartu, dok ih je Brondbi zaustavio u trećem kolu.

Saopštenje FK Spartak ŽK

Povodom sporazumnog raskida saradnje oglasio se i Klub, a njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

* * * * *

Na današnjem sastanku šefa stručnog štaba, gospodina Vladimira Gaćinovića sa Upravom FK „Spartak“ donešena je odluka da se nakon godinu i po dana zajedničkog rada sporazumno prekine dalja saradnja.

Gospodin Gaćinović je preuzeo naš klub u veoma delikatnom trenutku. U tom periodu je još trajala borba za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, a ekipa se nalazila na trećoj poziciji na tabeli.

Pod njegovim kormilom je izboren plasman na međunarodnu scenu gde smo postigli istorijski uspeh učešćem u trećem kolu kvalifikacija. Na tom putu smo eliminisali slavnu „Spartu“ iz Praga što je uspeh kakav ćemo teško ponoviti.

Iza nas je jedan turbulentan period koji nisu pratili očekivani rezultati, posebno u domaćem prvenstu i jednostavno smo se sporazumeli da je za „Spartak“ najbolje da dođe do promene šefa stručnog štaba. Ova odluka je donešena teška srca i nismo je doneli u afektu, već kao iskreni prijatelji, dogovorom. Ipak, klub je iznad svega.

Valja napomenuti da je u kratkom vremenu Spartak napustilo 10 prvotimaca koji su otišli u druge klubove i tu valja tražiti jedan od uzroka slabijih rezultata.

Gospodin Gaćinović je divan čovek, vrstan stručnjak koji fudbalsku igru poznaje do tančina i možda je nedostajalo samo malo sportske sreće da rezultati budu drugačiji. Sa Vladom smo postali prijatelji i van terena tako da i nama teško pada ovaj razlaz. Sigurno je to da je ostavio neizbrisiv trag u istoriji našeg kluba.

I na kraju želimo da kažemo doviđenja, ali ne i zbogom jer su vrata našeg kluba za Vladimira Gaćinovića uvek otvorena.

* * * * *

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4629

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

vladimir gaćinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.