Komentara: 3
Pregleda: 2074

Fudbal: Bačka 1901 poražena od Tise posle preokreta (2:3)

04.10.2020. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Bačka 1901 poražena je od Tise iz Adorjana sa 2:3 i to nakon preokreta. Prvi deo meča pripao je domaćinu, dok su u nastavku gosti bili precizniji i na kraju slavili.
Fudbal: Bačka 1901 poražena od Tise posle preokreta (2:3)
Foto: Arhiva

Fudbaleri Bačke 1901 poraženi su od Tise iz Adorjana u okviru 10. kola Srpske lige, grupa Vojvodina, rezultatom 2:3. Iako je domaći tim imao prednost od dva gola posle 45. minuta u nastavku su se gosti bolje snašli i odneli bodove.

Bačka je od starta krenula veoma inicijativno ka golu Tise, a u trećem minutu golman gostujućeg tima je načinio prekršaj nad Vujoševićem i skrivio kazneni udarac. Domaći tim je to iskoristio i sa bele tačke poveo golom Šljivančanina -1:0. Sredinom poluvremena gosti su u nekoliko navrata pripretili, ali su u završnici bili prilično neprecizni. U 43. minutu grešku gostujuće odbrane iskoristio je Provči i udvostručio vođstvo crveno – belih -2:0.

Drugo poluvreme je ipak pripalo gostima. Orčić je smanjio prednost Bačke -2:1. Nisu se domaći ni snašli posle prvog gola Tise,a  Božić je u 49. minutu postigao izjednačujući pogodak -2:2. U 67’ nakon kornera N.Ivanović je iz gužve matirao Pilipovića i Tisa je preokrenula rezultat u svoju korist. Mogli su domaći do boda, ali je Šljivančanin propustio priliku. Iako je Bačka imala do kraja inicijativu,nije uspela da postigne još koji gol i gosti su zasluženo na kraju odneli bodove.

Bačka 1901 – Tisa 2:3  (2:0)
Šljivančanin 5’ (p),  Provči 43’ - Orčić 46’,  Božić 49’,  N. Ivanović 67’

Bačka: Pilipović, Bošković (Pavlović), Đurović, Bursać, Mezei, Lazić (Simić), Glišović (Nenadović), Vujošević, Provči (Matijević), Manojlović, Šljivančanin.

Tisa: Tasić, A. Ivanović, Zolnaić, Kiš, Božić (Đorović), Ćovin (Crkvenjakov), Renji (Orčić), Tomišić, N. Ivanović, Boršoš (Matijašević), Nađ (Kukolj).

Bačka već u sredu 7. oktobra igra vanredno kolo i gostuje u Novom Sadu gde će se sastati sa ekipom Mladosti, trenutno prvoplasiranom na tabeli, dok u subotu 10. oktobra dočekuje ekipu Feniksa iz Apatina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2074
Povezane teme

fk bačka 1901

fudbalski klub bačka 1901

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.