Komentara: 8
Pregleda: 4222

Fudbal: Bačka 1901 pobedom u poslednjem kolu obezbedila opstanak u ligi

03.06.2018. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Dramatična završnica sezone okončana je na najlepši način. Bačka 1901 upisala je u poslednjem kolu Srpske lige, grupa Vojvodina pobedu kojom je obezbedila opstanak. Subotičani su sa 4:2 savladali Radnički iz Sremske Mitrovice.
Fudbal: Bačka 1901 pobedom u poslednjem kolu obezbedila opstanak u ligi

Meč je odlično otvorio domaći tim i vrlo brzo golom Antunića stigao do vođstva. Nagovestili su gosti da neće olako ispustiti bodove iako im ništa ne znače jer su oni svoj nastup završili u srpskoligaškom društvu. Borili su se i zadavali muke odbrani domaćina. Ipak u 28. minutu Subotičani su svoju bolju igru krunisali drugim golom, a strelac je bio Krmar. Samo  minut kasnije gosti su uspeli da smanje rezultat. Nije to uticalo na igrače bačke koji su silno  želeli pobedu, a Krmar se pobrinuo da u finišu prvog dela zatrese po drugi put mrežu Radničkog. Izvanrednim pogotkom razgalio je mnogobrojnu publiku koja je došla u velikom broju da isprati ovu utakmicu.

Drugo poluvreme donelo je još dinamičniju igru. Nizale su se prilike na obe strane, a onda su gosti najbolju iskoristili i smanjili na 3:2. Mogli su domaći igrači još koji put da počaste goste loptom u mreži, ali su grešili u završnici. U 73. minutu Manojlović je ipak iskoristio dobru priliku i postavio konačnih 4:2 za opstanak Bačke.

Bačka 1901 – Radnički (SM) 4:2 (3:1)
Antunić 5', Krmar 28' i 44', Manojlović 73' - Ćurko 29', Kovačić 68'

Bačka: Studen, Višnjić, Kiš (Nađ), Bjelobrk, Orčić (Manojlović), Simić, Antunić (Spremo), Medić, Tumbas, Krmar, Bursać.

Radnički: Vujasinović, Stević (Stojisavljević), Jević, kačar, Ivanović, Kremenović, Ćurko, Kovačić, Herceg, Simić (Dragojević), Tucakov.

Bačka 1901 je šampionat okončala na 13. mestu sa 36 osvojenih bodova. U niži rang sele se Duna, Radnički iz Sremske Mitrovice i Radnički iz Šida.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4222
Povezane teme

fudbalski klub bačka 1901

srpska liga vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.