Komentara: 2
Pregleda: 2283

Fotomonografija Raše Perina svedočanstvo o prirodnim lepotama Srbije

26.05.2023. u 11:47h
Izvor: Subotica.com
Fotomonografija Raše Perina svedočanstvo o prirodnim lepotama Srbije

Flora i fauna, predeli, sutoni i osviti zore nastali objektivom Radomira Raše Perina, a predstavljeni u fotomonografiji „Okom kamere, u srcu prirode“, najslikovitije su svedočanstvo o prirodnim lepotama naše zemlje.

- Na ovaj način objedinjeno je 45 godina druženja sa prirodom i životinjama, biljkama i svim što nas okružuje. Bio sam pasioniran lovac a to je bio predslov za ove fotografije, a biti lovac sa oružjem je mnogo lakše nego „loviti“ fotoaparatom i kamerom – iskreno će autor. – Izložba fotografija je podeljena u 45 grupa, simbolično. Glavni akcenat je na očuvanju prirode a jedini pisani trag je papir i zatosam odlučio da sve ovo ostane i da se sačuva. Obrađeno je 165 fotografija, kroz koje sam hteo da pokažem koliko bogatstvo mi imamo.

Fotomonografija Raše Perina svedočanstvo o prirodnim lepotama Srbije

Kako je većina fotografija nastala u vojvođanskim lovištima, izdavanje fotomonografije podržao je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, koji će ovo kapitalno delo uvrstiti u protokolarne poklone.

- Opredeljenje Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, kao i cele Pokrajinske vlade je da se podrži svaka akcija koja doprinosi promociji Srbije i Vojvodine, kao njenog sastavnog dela.  Svima koji dođu da nas posete darovaćemo ovu knjigu jer ono prezentuje sve lepote naše zemlje – ističe Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam. – Bez obzira na elektronske medije i što nam život staje u jedan stori, civilizacija se očuvala, čuva se i čuvaće se knjigama. Ova knjiga čuva sve nas od zaborava.

Fotomonografija Raše Perina svedočanstvo o prirodnim lepotama SrbijeOva izložba imala je i podršku Grada Subotice a po rečima Milanke Kostić, članice Gradskog veća za kulturu, ovakvi projekti će uvek imati partnera u lokalnoj samoupravi.

- Naš sugrađanin Raša Perin je uspeo da objedini svoj rad i na svojevrstan način predstavlji turističku destinaciju i bogatu floru i faunu. Pred buduće generacije ostavio je zadatak da sačuvaju sva prirodna bogatstva koja nas okružuju – dodala je Milanka Kostić.

Fotomonografija Raše Perina svedočanstvo o prirodnim lepotama SrbijeO knjizi su govorili i predstavnici JP „Vojvodina šuma“, Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, recenzent i autor tekstova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2283

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.