Komentara: 151
Pregleda: 12081

Forum mladih izašao iz SDPS-a

14.02.2013. u 01:18h
Izvor: RTV Yueco
Članovi foruma mladih iz GrO SDPS-a istupili su iz ove partije zbog nezadovoljstva odnosa sadašnjeg rukovodstva, pre svega v.d predsedika ovog gradskog odbora Ljubena Hristova.
Forum mladih izašao iz SDPS-a

U toku dana nekoliko omladinaca donelo je u stranku ispisnice svih članova foruma, ali su naišli na zaključana vrata, iako su došli za vreme radnog vremena.

Ispisnice su ostavili ispred vrata ovog gradskog odbora, jer kako kažu nisu želeli da nagađaju kada će se sekretarica pojaviti na svom radnom mestu. Po rečima predsednika foruma mladih gr SDPS-a Dejana Hornika, forum je 8 meseci funkcionisao bez konkretnih zadataka i mera, kao i bez inicijative, što je prouzrokovano lošim rukovodstvom stranke.

U nastavku prenosimo izjave:

Nedeljka Rapić

S obzirom da sam članica Republičkog FM SDPS-a, mogu da kaže da odnos prema mladima u ovoj stranci ništa nije bolji i na višim instancama. O tom odnosu najbolje govori činjenica da sam samo jednom pozvana na FM pri formiranju, a na taj sastanak sam putovala u Kruševac o svom trošku. Posle toga ni jedan poziv, akcija, niti edukacija nije postojala kao ni komunikacija sa Pokrajinskim ili Republičkim FM.

Do izbora, FM na lokalu, je dao izuzetan doprinos kako razvijanju samog GrO tako i u kampanji. Zapostavljanjem obaveza na fakultetu i drugih privatnih obaveza, utrošeno je mnogo vremena i energije na terenu, a nakon izbora smo potpuno zapostavljeni i zaboravljeni od sadašnjeg rukovodstva.

Mišljenja sam da u svakoj stranci i svakom udruženju bilo kog oblika, mladi moraju da imaju svoje mesto i ne smeju biti zanemareni. Ustvari svaki pojedinac je bitan.
Kao bivša sekretarica GrO primila sam preko 100 ispisnica koje danas predajem novom rukovodstvu SDPS-a za izčlanjivanje iz SDPS-a.

Dejan Hornik, VD Forum-a Mladih SDPS Subotica

Ovim putem obaveštavamo javnost da većina članova foruma mladih napušta Gradski Odbor SDPS Subotica. Razlog napuštanja je nezadovoljstvo mojih kolega koji su članovi FM, kao i mene jednog od Lidera FM GrO SDPS Subotica, a sve zbog odnosa sadašnjeg rukovodstva Gradskog odbora, a prvenstveno VD GrO gospodina Hristov Ljubena koji je najbolji primer čoveka koji se poveo ličnim interesima, prema nama kao članovima Gradskog odbora SDPS Subotica.

Moram da naglasim da je forum mladih u poslednjih 8 meseci delovao bez predsednika, bez konkretnih zadataka, bez predloga članova. Jednom rečju postojao je samo na papiru.

Sve je bilo drugačije zamišljeno i drugačije je funkcionisalo sa bivšim Predsednikom GrO SDPS Dejanom Antićem gde je bilo odlične komunikacije, pozitivne energije i gde smo mi mladi imali punu podršku za svaku ideju i akciju. Sada posle sve svega stičemo utisak da smo u ovom trenutku suvišni u Gradskom odboru, te da smo bili bitni samo do trenutka dok pojedinci nisu zaseli u fotelje gradske Uprave, odnosno dok je bilo potrebno osmišljavati, planirati, i organizovati akcije za vreme predizborne kampanje prethodne godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 151
Pregleda: 12081
Povezane teme

sdps

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.