• Pregleda: 3630

Formiran prvi Parlament privrednika

U Regionalnoj privrednoj komori Severnobačkog okruga danas je formiran prvi Parlament privrednika, jedno od najznačajnijih tela komorskog sistema.
Formiran prvi Parlament privrednika

Za predsednika Parlamenta privrednika, koji broji 35 članova, izabran je Mitar Nikolić, vlasnik firme “TEHNO–COOP”, a  njegova zamenica biće  Monika Gondiš iz firme “Altek”. Pored njih izabrano je i tri člana Skupštine Privredne komore Srbije koji će zastupati interese privrednika sa severa Bačke i Potisja.

Osnivanje Parlamenta privrednika iziskuje Zakon o privrednim komorama i njime se zaokružuje stvaranje jedinstvenog komorskog sistema Srbije.

- Ovo je jedan kvalitetan sistem koji po prvi put donosi mogućnost da privrednici mogu da biraju i da budu izabrani, da  putem nas da delegiraju sve svoje probleme i predloge koje ćemo mi verifikovati i u saradnji sa stručnim službama predlagati telima PKS, da bi oni kao predlozi iz prakse ušli u proceduru – objasnio je Mitar Nikolić. - Mi treba da delujemo preventivno, bićemo partneri svakom privredniku i svako ko ima bilo kakav problem, predlog ili sugestiju treba da nam ih dostavi. Bićemo partneri u saradnji sa lokalnim samoupravama, otvaraćemo teme koje privrednici budu želeli, kako bi privreda i ekonomija napredovali a  time i standard svakog građanina ove zemlje bude bolji.

Konstituisanjem skupštine u našem gradu završen je proces konstituisanja Parlamenta privrednika na celoj Srbiji.

- Drago mi je da je to u Subotici, u komori koja je bila najaktivnija u kreiranju zakona i normativnih akata na osnovu novog Zakona o privrednim komorama. Taj proces nije bio lak, bilo je dosta suprostavljenih stavova kako bi dobili što bolji zakonski tekst i normativu – istakao je Predrag Petrović, generalni sekretar PKS. - Sada je zadovoljena forma, ali i legitimitet, privrendici su po prvi put imali priliku da se kandiduju i da biraju svoje predstavnike, a PKS time dobija unutrašnju snagu.

Pored izbora delegata, na konstitutivnoj sednici govorilo se na temu sive ekonomije.

- PKS je smogla snage da putem anketa i privrednika dođe do materijala, koji definiše uzroke sive ekonomije, način na koji se dešava i instrumente borbe protiv nje – naglasio je Slobodan Vojinović, direktor RPK. - Legalna privreda je objavila rat sivoj ekonomiji i nadam se da dogodine, kada budemo govorili o ovoj temi, u zvaničnim podacima ona neće biti 30 odsto.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
Овца за шишање Odgovori
Народе, овчице моје драге, све ово ми финансирамо - овакве џаболебарошке организације за ухлебљивање неспособног страначког кадра!
joka321 Odgovori
Koji cirkus Colorado...
Franjevac Odgovori
Uuuuuhuuuuu kakav skup SPS vampira!!!!???Treba pojacati mere opreza.Oseca se rizik i opasnost u vazduhu.Veoma "koloritan" sastav koji vecini privrednika i gradjana uliva poverenje.
Bivsi radnik Jugokoze i Kozateksa Odgovori
Hahahaha gledam i ne verujem.Ova drzava treba trajno da bude izopstena iz civilizovanog sveta u poslovnom, vrednosnom a u krivicno-pravnom smislu vec jeste.Javnost Subotice jako dobro zna ova dva jahaca apokalipse tj crvena kmera.Jadna i nesretna zajednica je postala ova Subotica.
Atila Denmark Odgovori
Kao inzinjer koji je davno shvatio plan za Srbiju i polusvet koji je promovisan u "privrednu elitu" skrasio sam se pocetkom 90 tih u uredjenoj Danskoj.Srbija je na zalost osudjena da bude trajno siromasna drzava sa privrednom strukturom zasnovanoj na uslugama(hoteli,restorani,transport,primarna poljoprivreda....) uz ispiranje mozga pratecim satanisticko narkomanskim elementima kao delom vase svakodnevice sto mediji uredno promovisu.Znate i sami da ste jeftina i robovska radna snaga.Na zalost vise nemate znanja ni kadra da se nosite sa razvijenim drzavama.Sticajem okolnosti poznajem ove "apostole" suboticke privrede i moje saucesce....Kod Vas je sistem pogresan i duboko
korumpiran zasnovan na laznim vrednostima i zastiti tudjih interesa koje izdajnici uspesno realizuju uz odgovarajuce apanaze.
Mali Privrednik Odgovori
Pozitivan dogadjaj koji treba da unapredi privredni ambijent i doprinese prevazilazenju prepreka sa kojima se privrednici suocavaju.Potrebna nam je interakcija izmedju prakse koju ce voditi ljudi koji su dugo u poslu i zakonodavnih organa.Ovi namcori sto neargumentovano kritikuju svoje frustracije neka lece na drugom mestu.Ova drzava vise nema pravo na ekonomske eksperimente kao posle 5 og oktobra.
AlwaysUltra
Nema vise na cemu - pacijent je odavno mrtav !!
ffilozoff
Mali privrednik-poslacemo Vam inspekcije,kad padne sns,pa radite!!!
Uvek u pravu Odgovori
Ti ćeš "mali privredniče" u ovoj državi uvek ostati mali i nemoj da nam soliš pamet. Pogledaj ocene i komentare koji ti ne idu u prilog. Nismo mi glupi i neradnici samo nemamo vezu tamo gde treba.
Lela Odgovori
Kada će se osnovati prvi parlament radnika (da ne kažem JADNIKA) zaposlenih kod ovih naših moćnih privrednika?

Pom socijalnizmu sada mnogi pljuju ali neka mi neko kaže kakva prava današnji zaposleni u privatnom sektoru imaju sem prava na rad do iznemoglosti i minimalne zarade!? A kao što se vidi PRIVREDNICI će još malo pa osnovati i svoja svetilišta gde će im se sirotinja ići i klanjati.
ЈОВАН Odgovori
Та, личиду ми на неке из оне, помозите ми рећ, Југокоже, Кожатекса, враг би му име потрефио. Само знадем да су били наоружани до зуба и лаки на обарачу. Знали су да пуцаду кроз прозор као за Нову Годину, када се оно вршила приватизација. Та толико су јаки били, да су све себи приватили. Наишле им године са нападом марљивости, па у њима беху проглашавани менаџерима године, завршише факултете, мада 20 година пре тога нису ни другу годину могли уписати, па успешни политичари и ево данас, оснивачи парламента у ком су они посланици. Воледу они те функције, коморе и парламенте. Очекујем да им председница парламента буде она докторка са Економског факултета што им је била пр руци када су полагали као од шале. За годину две могу то претворити у клуб пензионера где ће евоцитрати успомене на златне године, док већина која оста без посла због њихове успешности лута по свету тражећи где да заради комад хлеба.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.