Komentara: 0
Pregleda: 1616

Fondacija "Danilo Kiš" slavi 14. rođendan

23.05.2019. u 15:54h
Izvor: Subotica.com
Povodom 14. rođendana Fondacije "Danilo Kiš", u petak, 24. maja, polaznici radionica Kiš teatra na srpskom i mađarskom jeziku, Književnog kluba i Hora savremene muzike prirediće bogat i zanimljiv program, koji će se održati u Omladinskom klubu "Skladište", s početkom u 19 časova. Ulaz za sve zainteresovane je besplatan.
Fondacija "Danilo Kiš" slavi 14. rođendan

Publika će imati priliku da vidi deo predstave koju priprema Kiš teatar na srpskom jeziku, a čiji radni naslov trenutno glasi "Ljubav". Predstava se bavi odnosom prema ovoj dosta širokoj temi, posmatrajući je kroz najrazličitije kontekste, odnosno porodicu, prijatelje i muško-ženske odnose.

- Kroz odrastanje nam se menjaju prioriteti, a samim tim i svest o poimanju ljubavi. Likovi upadaju u dilemu prema ovome nekad veoma apstraktnom pojmu i nedostižnom idealu, zbog čega imaju potrebu da komuniciraju sa publikom i traže odgovore. Svaki od glumaca će prikazati kako izgleda određeni životni period, od rođenja do smrti, te kako izgledaju naša očekivanja kad je u pitanju ljubav. Predstava pruža istovremeno i poseban muzički doživljaj, jer svaki od glumaca pravi muziku u okviru zadate scenske teme - najavljuju iz Fondacije "Danilo Kiš".

Odlomke iz predstave "Strah i jeza u Subotici" Borisa Kučova, izvešće polaznici Kiš teatra na mađarskom jeziku, a u programu će učestvovati Adam Ađaš, Fani Pinter i Pana Černai. Hor savremene muzike otpevaće nekoliko numera, među kojima su "I Love You Truly", "The Solid Rock", "Amazing Grace" i "Mama mia". 

Književni klub priprema zanimljivu "Kengursku sudnicu", koju će izvesti članovi kluba po sopstvenom tekstu i u sopstvenoj režiji. U ulozi porote biće Barbara Kujundžić, Petra Čamprag, Stela Nemčev i Filip Silađi, optuženi su Ognjen Nedić, Dijana Lacman, Maja Rudinski, Ivana Stuparević, Danijel Ištvan i Henrijeta Maronka, tužilac je Denis Dautović, a sudija Matrin Kiš. Narator sudnice biće Saša Vukov.

- Osudićemo sedam smrtnih grehova i pobuditi misli o pravednosti greha. Biće ovo uvertira za veliku predstavu koja tek sledi - poručuju iz Knjiženog kluba.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1616
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

hor savremene muzike

kiš teatar

književni klub

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.