Komentara: 15
Pregleda: 4771

FK "Spartak" poziva FSS da javno argumentuje iznešene optužbe

14.10.2013. u 21:31h
Izvor: FK "Spartak"
Povodom optužbi koje su pojedine sudije, navodno, iznele na sastanku sa rukovodstvom FSS, a koje je u javnost izneo predsednik FSS Tomislav Karadžić, FK „Spartak“ izdao je sledeće saopštenje koje prenosimo u celosti.
FK "Spartak" poziva FSS da javno argumentuje iznešene optužbe

FK „Spartak“ je zaprepašćen optužbama sudija, a koje je u javnost izneo predsednik FSS Tomislav Karadžić da su pojedini čelnici FK „Spartak“ vršili pritisak na sudije pominjući imena premijera Ivice Dačića i njegovog zamenika Aleksandra Vučića.

Zahtevamo da se sudija koji je imao ovakav pritisak što pre izjasni ko je na njega vršio pritisak i to imenom i prezimenom i na kojoj utakmici i da to javno iznese. Odgovorno tvrdimo da iz FK „Spartak“ niko nije vršio pritisak na sudije niti na bilo koje drugo lice koje obavlja svoju dužnost pre, za vreme i posle utakmice.

Zarad skidanja bilo kakve sumnje u istinitost ovih optužbi FK „Spartak“ će podneti prijave protiv svih lica koje su učestvovale u ovom iznošenju neistina i putem sudskih organa zaštititi ugled i čast FK „Spartak“.

// Kraj saopštenja

Sudije FSS: Radnički (N), Radnički (K), Spartak i Donji Srem vršili pritisak na sudije

Pismo koje su Fudbalskom savezu Srbije poslale srpske sudije bilo je povod za održavanje sastanka u Sportskom centru u Staroj Pazovi. Sastanku su prisustvovali čelnici Saveza kao i arbitri, a nakon dvočasovnog razgovora predsednik FSS Tomislav Karadžić otkrio je pojedine detalje. Kako prenosi RTS Karadžić je potvrdio da su se najbolje srpske sudije zbog pritisaka žalile na predstavnike Radničkog iz Niša, Radničkog 1923, Spartaka i Donjeg Srema. Takođe je rečeno da su predstavnici Crvene zvezde i Partizana, po rečima arbitara, izuzetno korektni.

Na pitanje novinara da li su sudije imale pritisak od strane dva naša najveća kluba, Tomislav Karadžić je izjavio: - "Niko se nije žalio na Zvezdu i Partizan. Štaviše, sudije su pohvalile odnos koji imaju sa čelnim ljudima Crvene zvezde i Partizana, kao i uslove za rad koji im se obezbeđuje na utakmicama koje oni organizuju."

Izvor: FK "Spartak"
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 4771
Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

tomislav karadžić

fudbalski savez srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.