Komentara: 11
Pregleda: 5399
Foto

FK "Spartak": Bez kalkulacija i svom snagom na Crvenu zvezdu

03.04.2014. u 14:41h
Izvor: Subotica.com
Svi u fudbalskom klubu "Spartak" složni su da u susretu sa Crvenom zvezdom neće kalkulisati, kako za sebe tako ni za druge. Subotnji meč je prilika da pokažu da su loši rezultati iza njih,a s obzirom da Zvezda već 3 i po godine nije pobedila, a ni dala gol u Subotici, u Spartaku veruju da se ta tradicija može nastaviti. Meč se igra u subotu od 15,30h.
FK "Spartak": Bez kalkulacija i svom snagom na Crvenu zvezdu

Na današnjoj konferenciji za novinare FK "Spartak" obratili su se šef stručnog štaba Dragan Kanatlarovski i prvotimci Goran Antonić i Andrej Mrkela.

Trener Kanatlarovski sa velikim poštovanjem najavio je dolazak Crvene zvezde i obećao da će njegova ekipa dati svoj maksimum:

- "Imamo kvalitet i naša ekipa će odigrati svim srcem i željom, da se suprotstavimo Crvenoj zvezdi. Zvezda je u odličnoj formi što pokazuju i rezultati. Pozivam sve navijače da dođu u što većem broju i doprinesu fudbalskom spektaklu." - izjavio je Kanatlarovski

FK "Spartak": Bez kalkulacija i svom snagom na Crvenu zvezdu

Goran Antonić veruje da se tradicija protiv Crvene zvezde na terenu u Subotici može nastaviti: - "Očekuje nas teška utakmica, pokazali su kvalitet, dolaze nam u nezgodnom trenutku, ali daćemo sve od sebe da izborimo povoljan rezultat. Prošla dva domaćinstva smo ih dobili, bilo bi lepo da ih dobijemo ponovo i u neku ruku se osvetimo za poraz od 5:0 na Marakani." - izjavio je Antonić

Andrej Mrkela je poručio da se Spartak dobro spremio za ovaj meč i da vidi priliku da baš u subotu Spartak  može da dođe do pozitivnog rezultata i prekida niza od 5 utakmica u kojima nisu ni pobedili, ali ni izgubili: - "Zvezda igra fantastičan fudbal ove sezone i ima niz od 11 uzastopnih pobeda, ali dolaze na tradicionalno neugodan teren. Naša ekipa je spremna, radili smo na greškama koje smo pravili u prethodnom periodu. Nadam se da će subotnji meč biti prekretnica u našim rezultatima, odnosno da ćemo stavriti pozitivan rezultat i obradovati naše navijače." - izjavio je Mrkela

Mrkela je takođe istakao da kao prednost Spartaka vidi domaći teren, ali bukvalno teren jer on je u nešto lošijem stanju u odnosu travnate podloge na kojima je protivnik navikao da igra, jer takav teren značajno otežava pas igru.

FK "Spartak": Bez kalkulacija i svom snagom na Crvenu zvezdu

Trener Kanalarovski može da računa na sve igrače sem Cicmila koji se nije u potpunosti oporavio, ali nije isključeno da će konkurisati u timu za subotu.

Na pitanje novinara o "čaršijskim pričama" da će Spartak možda učiniti uslugu Partizanu ili Zvezdi trener i igrači su bez ustezanja odlučno negirali takve špekulacije i izjavili da će dati sve od sebe da pobede.

Kanatlarovski nije krio simpatije prema klubu koji mu je mnogo pomogao u karijeri i afirmisao ga kao igrača, ali da kao profesionalac ostaje maksimalno odan plavo belom timu sa kojim će pokušati da pobedi trenutnog lidera na tabeli. Na kraju poželeo je svom Spartaku da u subotu pobedi, ali da Zvezda osvoji titulu.

Utakmica između Spartaka i Crvene zvezde igra se u subotu od 15,30h, a prenosiće je TV ArenaSport. Ulaznice se do subote prodaju u klubu (8-20h), dok će u subotu biti dostupne na stadionu od 13,30h, kada se i otvaraju kapije stadiona. Cene iznose 350 da zapadnu tribinu, 300 za istočni deo stadiona, dok će na tribini za gostujuće navijače (jug) cena ulaznice biti 300 dinara.

FK "Crvena zvezda" je tražio i dobio ukupno 2.000 ulaznica za subotnji meč, od čega je 1600 za južnu (navijačku) i 400 za zapadnju tribinu Gradskog stadiona, a sudeći po dosadašnjoj prodaji očekuju se pun stadion na svim raspoloživim delovima tribina.

Za vikend se očekuje promenjivo oblačno vreme, ali iz Kluba ističu da će biti dozvoljeno, u dogovoru sa nadležnim organima, da se po potrebi unose kišobrani. Iz kluba apeluju na sve koji budu dolazili na stadion da po mogućnosti koriste gardski prevoz ili dođu peške, s obzirom na očekivano veliki broj vozila koji će se nalaziti u okolini stadiona a i zbog izbegavanja saobraćajnih gužvi pre i posle utakmice.

Semafor na stadionu montiran, ali nije izvesno da će biti u funkciji za subotu

FK "Spartak": Bez kalkulacija i svom snagom na Crvenu zvezdu

Radovi na semaforu se privode kraju, nešto malo kasnije u odnosu na rok koji bio poslednji dan marta, ali dobra vest je da će biti spreman za revanš meč protiv Vojvodine u Kupu. U toku su završni radovi, a zatim sledi tehnički prijem i finalno testiranje pred zvaničnu promociju.

FK "Spartak": Bez kalkulacija i svom snagom na Crvenu zvezdu

FK "Spartak": Bez kalkulacija i svom snagom na Crvenu zvezdu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 3 nedelje
Komentara: 11
Pregleda: 5399

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub crvena zvezda

gradski stadion

dragan kanatlarovski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.