Komentara: 15
Pregleda: 3256

Finansiranje Narodne kuhinje pod znakom pitanja

26.01.2013. u 13:55h
Izvor: Radio Subotica
Finansiranje Narodne kuhinje pod znakom pitanja

Narodna kuhinja Crvenog krsta funkcioniše prema planu i programu tako da se svakodnevno distribuira 1100 obroka u 27 mesnih zajednica. Međutim, u gradskoj organizaciji Crvenog krsta upozoravaju da nemaju više novca potrebnog za plaćanje struje, vode i goriva pa se boje isključenja.

Subotički Crveni krst mesečno plati za struju oko 150 hiljada dinara i 80 hiljada za gorivo, a sve je manje para i za hranu. Samo juče potrošeno je 100 hiljada dinara za nabavku brašna koje će koristiti narodna kuhinja. Zbog toga iz Crvenog krsta skreću pažnju gradskim ocima da je neophodno da se što pre potpiše sporazum o finansiranju narodne kuhinje, kako bi se na vreme pokrili troškovi struje, vode i goriva i nabavile potrebne namirnice.

PROJEKTI CRVENOG KRSTA - Gradska organizacija Crvenog krsta konkurisala je za sredstva koja je grad namenio radu i projektima humanitarnih organizacija. Prvi projekat odnosi se na omasovljavanje dobrovoljnog davanja krvi. Drugim projektom predvidjeno je organizovanje letovanja za stotinu dece iz hraniteljskih porodica i dece koja dobijaju obroke iz Narodne kuhinje. 

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 3256
Povezane teme

crveni krst

narodna kuhinja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.