Komentara: 0
Pregleda: 1854

Filmski festival na Paliću od 17. do 23. jula

29.05.2010. u 13:15h
Izvor: Mondo
Filmski festival na Paliću od 17. do 23. jula

Festival evropskog filma ove godine će biti održan po 17. put od 17. do 23. jula na više lokacija u Paliću i Subotici.

Ovogodišnji program festivala čini devet filmskih selekcija: takmičarski program, "Paralele i sudari", "Mladi duh Evrope", ciklusi novog belgijskog i mađarskog filma, ciklus dokumentaraca koji se bave ekologijom, dečji program, omaž dobitnicima festivalske nagrade "Aleksandar Lifka" i "Erste Underground Spirit".

Ostvarenjima iz glavnog tamičarskog programa biće dodeljene nagrade - Zlatni toranj za najbolji film, Palićki toranj za najbolju režiju i Specijalna nagrada žirija.

Međunarodni žiri kritike dodeliće Nagradu za toleranciju najboljem filmu iz programa "Paralele i sudari", a u okviru selekcije "Mladi duh Evrope" biće dodeljena nagrada "Erste Underground Spirit".

I ove godine biće dodeljene tradicionalne nagrade "Aleksandar Lifka" za doprinos evropskoj kinematografiji, jednom domaćem i jednom inostranom filmskom autoru.

Prošle godine to priznanje dodeljeno je britanskom reditelju Kenu Raselu i srpskom glumcu Predragu Mikiju Manojloviću. Prosle godine je ova prestizna nagrada dodeljena poznatom britanskom reditelju Kenu Raselu i srpskom glumcu Mikiju Manojloviću.

(Beta/MONDO)

 

Izvor: Mondo
Postavljeno pre 13 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1854
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.