Komentara: 0
Pregleda: 2018

Festival umetničke muzike FEMUS od 15. do 17. februara

14.02.2019. u 10:48h
Izvor: Subotica.com
Deveti po redu festival umetničke muzike Subotica, FEMUS biće održan ovog vikenda, od 15. do 17. februara u našem gradu. Festival je takmičarskog karaktera i okuplja učenike i nastavnike osnovnih i srednjih muzičkih škola iz zemlje i inostranstva.
Festival umetničke muzike FEMUS od 15. do 17. februara

Ove godine na festival je prijavljeno 108 takmičara iz Norveške, Ukrajine, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije, koji dolaze u naš grad u pratnji svojih nastavnika, klavirskih saradnika, roditelja. Svi prijavljeni mladi umetnici uzrasta od osam do devetnaest godina, sviraće kompozicije pisane za flautu, klarinet i saksofon, a svaka od ovih disciplina podeljena je u pet kategorija.

Festival organizuje Udruženje „Electe“, a domaćin je Muzička škola Subotica, te će u međusobnoj saradnji uspešno ugostiti sve takmičare, ali i međunarodni žiri. Nastup takmičara na ovogodišnjem festivalu ocenjivaće stručni žiri u sastavu profesora Akoš Dračai (flauta, Mađarska), Nikola Srdić (klarinet, Srbija) i Levente Puškaš (saksofon, Mađarska).

Festival umetničke muzike FEMUS od 15. do 17. februara

Veliko finale takmičenja biće održano u nedelju 17. februara u Velikoj većnici Gradske kuće s početkom u 20 časova. U ovoj koncertnoj večeri publici će se predstaviti najbolji takmičari svih kategorija, a žiri će dodeliti tri glavne nagrade festivala. Takođe, u ovoj večeri će biti dodeljena i nagrada publike za najbolji nastup. Pored glavnih nagrada i nagrade publike organizator je predvideo i nagrade za najbolje muzičke pedagoge i najbolje korepetitore za sve tri discipline, koje će biti takođe dodeljene na ovom koncertu.

- Vreme u kome živimo prednjači savremenim tehnološkim dostignućima i internetom, te je prava retkost pronaći mlade koji žele da se bave umetnostima, pa i muzikom. Smatramo da je upravo ovo razlog da se odlučite za posetu Gala koncerta festivala FEMUS 2019 i poslušate misli mladih instrumentalista koji svojom muzikom itekako imaju šta da poruče svetu. - kažu iz Udruženja "Electe".

Festival umetničke muzike FEMUS od 15. do 17. februara

Ulaz na završni koncert, u nedelju, je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2018
Povezane teme

femus festival

electe

festival umetničke muzike femus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.