• Pregleda: 3343

Festival ulične odbojke "Street volleyball 2017" u subotu na Gradskom trgu

Festival ulične odbojke, poznatijeg pod nazivom "Street volleball", održava se u našem gradu po 17. put. Ovogodišnji promoteri su nekadašnja igračica Spartaka Olivera Medić i brazilski odbojkaš Kajo de Pra.
Festival ulične odbojke "Street volleyball 2017" u subotu na Gradskom trgu

Turnir je međunarodnog karaktera, pored ekipa iz Srbije učestvovaće i ekipe iz Hrvatske i Austrije,  počinje u subotu od 9 časova, a završnica, odnosno mečevi za plasman, počeće od 14 časova. Igraće se na 16 terena u centru grada, u 7 kategorija kod devojčica i 4 kod dečaka, što je po proceni organizatora oko 1.500 učesnika.

Po rečima Dragana Savića, predsednika organizacionog odbora turnira, za 17 godina desetak gradova (Apatin, Novi Bečej, Bačka Palanka, Zrenjanin, Srbobran, Novi Sad, Subotica...) pratilo je ritam Street volleyball-a i za to vreme održano je pedesetak turnira, na kojima je nastupilo od 35-40 hiljada dečaka i devojčica.

Street volleyball karavan kroz Vojvodinu najavio je Branislav Dobrodolski, generalni sekretar Odbojkaškog saveza Vojvodine.

- Turnir u Subotici je prvi turnir u karavanu kroz Vojvodinu. CIlj nam je da pomognemo da se što više gradovi priključi ovom karavanu i da se tako dobije na masovnosti. Želja nam je da na kraju jedne sezone napravimo jedan turnira gde bi se okupili svi pobednici. Cilj nam je da u saradnji sa Odbojkaškim savezom Srbije proširimo ovaj karavan na čitavu Srbiju - rekao je Dorodolski

Ovogodišnji promoteri su Olivera Medić i po prvi put jedno strano ime, brazilski odbojkaš Kajo de Pra, koji kao i Olivera igra u Rumuniji.

- Velika mi je čast što sam izabrana kao promterka turnira koji duži niz doprinosi popularizaciji odbojke među najmlađima širom Srbije. Posebno me raduje što je turnir iz godine u godinu sve masovniji. Veliki broj dece svoje prve sportske korake načini baš na ovim terenima, napravi svoje prve uspehe, dožive svoje prve poraze, a sve je to zajedno sastavni deo sporta i života. Turnir je prilka za mališane da razviju takmičarski duh, da dobiju predstavu o ferplej igri, da sklope nova prijateljstva i uživaju u druženju. Sve to je jedno divno iskustvo i divna uspomena za ceo život. - rekla je Medićeva.

Pokrovitelji manifestacije su lokalna samouprava, Odbojkaški savez Vojvodine i Pokrajinsko ministarstvo za omladinu i sport.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Alisa u Zemlji čuda Odgovori
Pretpostavljam zbog suživota različitih nacija, malo-malo, pa i ovom prilikom, organizantori su se radi "Sitih vukova i koza na broju", odlučili za kompromisno rešenje naziva (i) ove manifstacije. Umesto, možda, "po babu ili stričevima", opredelili su se da bude po "ujacima"- na engleskom: "Stret volleyball 2017". Truuuć!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.