Komentara: 1
Pregleda: 2377
Foto

Festival nauke, preduzetništva i ekologije u OŠ „Sečenji Ištvan“

20.05.2022. u 15:58h
Izvor: Subotica.com
Na Svetski dan pčela u OŠ „Sečenji Ištvan“ danas je organizovan Festival nauke, preduzetništva i ekologije, posvećen upravo pčelama.
Festival nauke, preduzetništva i ekologije u OŠ „Sečenji Ištvan“

Cilj skupa, u kome su učestvovali svi đaci ove škole, bio je da se kroz vršnjačku edukaciju skrene pažnja na značaj pčela od kojih zavisi i opstanak čoveka i planete. Svaki razred je obradio ovu tematiku iz svog ugla, a đaci su to potom prezentovali svojim vršnjacima, posetiocima Festivala.

- Ovo je projekat kojim mi postižemo nekoliko važnih ciljeva. To  je tematski, inovativni projekat posvećen pčelama kojim želimo da upozorimo javnost na ono što mi učimo u školi da su pčele važne i da bez njihove zaštite ne bismo živeli na ovakvoj planeti - objašnjava Vesna Vajs, direktorka škole. - Njime pokazujemo i kako u tradicionalnu nastavu unosimo i inovativne metode, istraživačke zadatke i kako aktiviramo učenike da sami istražuju, analiziraju projekte i prezentuju ih svojim drugarima i tako koriste naučno-istraživački rad, što je i zadatak obrazovne ustanove. Ovim aktivnostima želimo da razvijamo i preduzetničke kompetencije kod učenika, a to je celoživotno učenje i veoma je važno da ih pripremimo da imaju poverenja u sebe, postavljaju sebi ciljeve i odgovorno ih ispunjavaju.

Festival nauke, preduzetništva i ekologije u OŠ „Sečenji Ištvan“Partner u organizaciji je i Učiteljski fakultet na mađarskom jeziku, čijim studentima je ovo bio deo praktične nastave.

- Ovo je deo ispita za obrazovnu ekologiju. Doneli smo dve velike baze, gde se pojavljuje savremena obrazovna tehnologija, kao što su lego roboti, digitalna sredstva... – dodaje Žolt Namestovski, profesor Učiteljskog fakulteta.

Festival nauke, preduzetništva i ekologije u OŠ „Sečenji Ištvan“Svetski dan pčela je i dan Udruženja pčelara „Pčela“ iz Subotice, koje je podržalo ovaj poduhvat učenika i nastavnika.

- Obeležavanjem ovog dana slavimo značaj koji imaju pčele. A koliki je značaj možemo da vidimo i tako što se ova tematika može obraditi iz raznih uglova naučnih oblasti – ističe Dragoljub Matić, predsednik Udruženja.

Izvor: Subotica.com
Festival nauke, preduzetništva i ekologije Festival nauke, preduzetništva i ekologije Festival nauke, preduzetništva i ekologije Festival nauke, preduzetništva i ekologije Festival nauke, preduzetništva i ekologije Festival nauke, preduzetništva i ekologije Festival nauke, preduzetništva i ekologije Festival nauke, preduzetništva i ekologije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2377
Povezane teme

osnovna škola sečenji ištvan

vesna vajs

festival nauke preduzetništva i ekologije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.