• Pregleda: 13178

Festival "Glas anđela-Tijana Jurić" u Bajmoku

Narednog vikenda, od 17. do 19. juna, u Bajmoku će se održati drugi po redu festival etno muzike „Glas anđela-Tijana Jurić“.
Festival "Glas anđela-Tijana Jurić" u Bajmoku

Kako je najavio Igor Jurić, osnivač festivala i otac devojčice koja je pre skoro dve godine tragično nastradala, Bajmok će biti domaćin velikim umetničkim imenima i brojnoj talentovanoj decu.

U petak, prvog dana festivala odigraće se predstava „Indigo“, u kojoj glume Branislav Lečić, Danica Maksimović i Marija Vicković. Centralna manifestacija je u subotu kada će biti održano takmičenje dece u etno pevanju, dok će u zabavnom delu programa nastupiti bard srpskog glumišta Predrag Miki Manojlović, Danica Krstić, jedna od najboljih izvođača izvorne muzike, grupa „Zlatovez“, Nemanja Guzijan, a pratiće ih Veliki narodni orkestar RTS-a i „Spomenari“ iz Sombora. Poslednjeg dana, u nedelju na sceni će se smenjivati Tijana Bogićević, Aleksa Jelić i drugi izvođači pop i rok muzike. Festival se organizuje uz podršku Grada Subotica, koji je obezbedio binu za nastupe.

- Bajmok je, nažalost, već duže vreme poznat samo po crnoj hronici i želimo da se to promeni, da bude u medijima po lepom i dobrom – kaže Igor Jurić. - Ponosan sam na kvalitet ovogodišnjeg festivala. U takmičarskom delu nastupiće desetoro dece, koja su prošla audiciju u Somboru i Beogradu, a najbolji među njima dobiće stipendiju u iznosu od 54.000 dinara. Ulaz na programe je besplatan, sem na predstavu „Indigo“, gde će se naplaćivati 300 dinara, a sav prihod namenjen je kupovini opreme za vrtić i ambulantu u Bajmoku.

Na prošlogodišnjem festivalu nastupio je glumac Branislav Lečić, koji je maestralno izveo „Besedu o neutralnima“ Vladike Nikolaja Velimirovića.

- Od prvog trenutka želeo sam da podržim nameru da se ono što je strašno pretvori u nešto lepo. Festival neguje etno muziku, koju je Tijana volela i koju je želela da peva, prošle godine sam bio oduševljen celim festivalom i podržavam upornost da se on postane tradicionalan – naglasio je Branislav Lečić, inače jedan od ambasadora Fondacije „Tijana Jurić“. - Festival će posetiti veliki broj umetnika, a neka naš primer slede i političari i svi oni koji mogu da pomognu da se on održi i napreduje.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
lolo Odgovori
Zao mi je deteta,ali ovo što radite je vrh neukusa! Na žalost nije ona jedina stradala,a neki počinioci nikada nisu otkriveni. Koji talenat ,osim mladosti, je imala pokojna Tijana?, da bi se ovako nešto održavalo i da grad finansira?Zamisao da se održi festival, glas anđela je u redu ali da pominje dete koje je nastradalo od ruke manijaka ,noću oko24 h, ipak nema smisla. Nek počiva u miru i spokouju,i ostavite to dete na miru!
ned Odgovori
Stara novinarska boljka,nikad ne napišete u koliko sati program počinje i gde u Bajmoku?
Jasna Odgovori
Prvo, "lolo", jako je neumesno da komentarišete bilo šta u vezi ubistva, rekla bih da niste roditelj jer roditelj i pametan čovek ne bi ovako nešto napisao. Drugo, festival promoviše mladu talentovanu decu (bar čitajte vesti pažlljivo, pošto se sa pravopisom razilazite), a takav talenat - za etno pevanje je imala i Tijana. Sudbina tog deteta je tragično prekinuta, njena želja da živi, peva, svira... Sve što je volela i u šta se cela Srbija uverila, osim Vas. Niko od Vas ne traži ni da budete pismeni, ni informisani, ali nemojte uzimati ulogu sudije. Gledajte rijaliti emisije, kad već ne možete da razumete kako se kulturom bori protiv nasilja i kako se deca motivišu da se bave pravim vrednostima
Igor Odgovori
@ned
Prvo veče(petak,17.06.2016) u 20h00 je predstava "Indigo",drugo i treće veče (18-ti i 19-ti juni) početak je u 19h00 na sportskom centru u Bajmoku. U slučaju kiše u sportskoj hali u Bajmoku.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.