Komentara: 4
Pregleda: 14038
Foto

Festival "Glas anđela-Tijana Jurić" u Bajmoku

08.06.2016. u 15:20h
Izvor: Subotica.com
Narednog vikenda, od 17. do 19. juna, u Bajmoku će se održati drugi po redu festival etno muzike „Glas anđela-Tijana Jurić“.
Festival "Glas anđela-Tijana Jurić" u Bajmoku

Kako je najavio Igor Jurić, osnivač festivala i otac devojčice koja je pre skoro dve godine tragično nastradala, Bajmok će biti domaćin velikim umetničkim imenima i brojnoj talentovanoj decu.

U petak, prvog dana festivala odigraće se predstava „Indigo“, u kojoj glume Branislav Lečić, Danica Maksimović i Marija Vicković. Centralna manifestacija je u subotu kada će biti održano takmičenje dece u etno pevanju, dok će u zabavnom delu programa nastupiti bard srpskog glumišta Predrag Miki Manojlović, Danica Krstić, jedna od najboljih izvođača izvorne muzike, grupa „Zlatovez“, Nemanja Guzijan, a pratiće ih Veliki narodni orkestar RTS-a i „Spomenari“ iz Sombora. Poslednjeg dana, u nedelju na sceni će se smenjivati Tijana Bogićević, Aleksa Jelić i drugi izvođači pop i rok muzike. Festival se organizuje uz podršku Grada Subotica, koji je obezbedio binu za nastupe.

Festival "Glas anđela-Tijana Jurić" u Bajmoku

- Bajmok je, nažalost, već duže vreme poznat samo po crnoj hronici i želimo da se to promeni, da bude u medijima po lepom i dobrom – kaže Igor Jurić. - Ponosan sam na kvalitet ovogodišnjeg festivala. U takmičarskom delu nastupiće desetoro dece, koja su prošla audiciju u Somboru i Beogradu, a najbolji među njima dobiće stipendiju u iznosu od 54.000 dinara. Ulaz na programe je besplatan, sem na predstavu „Indigo“, gde će se naplaćivati 300 dinara, a sav prihod namenjen je kupovini opreme za vrtić i ambulantu u Bajmoku.

Na prošlogodišnjem festivalu nastupio je glumac Branislav Lečić, koji je maestralno izveo „Besedu o neutralnima“ Vladike Nikolaja Velimirovića.

- Od prvog trenutka želeo sam da podržim nameru da se ono što je strašno pretvori u nešto lepo. Festival neguje etno muziku, koju je Tijana volela i koju je želela da peva, prošle godine sam bio oduševljen celim festivalom i podržavam upornost da se on postane tradicionalan – naglasio je Branislav Lečić, inače jedan od ambasadora Fondacije „Tijana Jurić“. - Festival će posetiti veliki broj umetnika, a neka naš primer slede i političari i svi oni koji mogu da pomognu da se on održi i napreduje.

Izvor: Subotica.com
Najava festivala "Glas anđela-Tijana Jurić" Najava festivala "Glas anđela-Tijana Jurić" Najava festivala "Glas anđela-Tijana Jurić" Najava festivala "Glas anđela-Tijana Jurić" Najava festivala "Glas anđela-Tijana Jurić" Najava festivala "Glas anđela-Tijana Jurić" Najava festivala "Glas anđela-Tijana Jurić" Najava festivala "Glas anđela-Tijana Jurić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 14038
Povezane teme

Bajmok

vidovdanski festival glas anđela

igor jurić

fondacija tijana jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.