Komentara: 0
Pregleda: 1180

Festival amaterskog dramskog stvaralaštva "Drim fest" u petak i subotu u "Bunjevačkom kolu"

01.11.2023. u 09:59h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj sali HKC "Bunjevačko kolo" u petak i subotu (3. i 4. novembar) biće održan 3. Međunarodni festival amaterskog dramskog stvaralaštva "Drim fest". Ulaz je besplatan.
Festival amaterskog dramskog stvaralaštva "Drim fest" u petak i subotu u "Bunjevačkom kolu"

U okviru "Drim festa" predstaviće se amaterski dramski studiji iz Srbije i susedne Hrvatske, a publika će imati priliku da tokom dva dana ogleda ukupno šest komedija. Zavesa festivala biće podignuta u petak od 17:45h.

Prvog dana festivala, u petak, članovi Dramskog studija "Sanjari"  iz Sombora odigraće komediju "Prosidba", nakon toga predstaviće se Amatersko pozorište "Pučka scena" Hrvatske čitaonice Hercegovac sa predstavom " Krađa, svađa itd.", a za kraj prvog festivalskog dana biće odigrana predstava "Tri put' Bog pomaže" pozorišta Županja - najavljuje Marjan Kiš, predsednik Organizacionog odbora "Drim fest-a" - Drugog dana festivala publici će se predstaviti članovi Amaterskog pozorišta "Đorđe Damjanov Bekša" iz mesta Jaša Tomić sa predstavom "Pop Ćira i pop Spira", potom će gosti iz Hrvatskog pozorišta "Travnik" odigrati komediju "Oblaci", a za kraj će nastupiti članovi Gradskog pozorišta iz Jagodine sa predstavom "Sab(h)rana dela Viljema Šekspira".

Festival amaterskog dramskog stvaralaštva "Drim fest" u petak i subotu u "Bunjevačkom kolu"

Po oceni stručnog žirija, u svakoj predstavi biće proglašen najbolji glumac/glumica, a publika će imati priliku da izabere najbolju predstavu.

- Ideja za organizovanjem ovakvog festivala rodila se, pre svega, kao proizvod veoma ozbiljnog rada dramskog studija HKC "Bunjevačko kolo", ali i iz potrebe da oživimo amatersku dramsku scenu u Subotici. Nekada je naš grad bio jedan od vodećih centara amaterskog dramskog stvaralaštva u Vojvodini, ali to već dugo nije slučaj - objašnjava Lazar Cvijin, predsednik HKC "Bunjevačko kolo" - Mi smo sa ovim festivalom upotpunili kulturni život Subotice i pozivamo sve sugrađane da isprate program "Drim festa" i da uživaju u kvalitetnim predstavama - nadovezuje se Marinko Katić, predsednik IO HKC "Bunjevačko kolo".

Festival amaterskog dramskog stvaralaštva "Drim fest" u petak i subotu u "Bunjevačkom kolu"

Program 3. Međunarodnog festivala "Drim fest"

Petak, 3. novembar

  • 18:00h - komedija "Prosidba", Dramski studio "Sanjari" iz Sombora
  • 19:15h - komedija "Krađa, svađa itd.", Amatersko pozorište "Pučka scena" Hrvatske čitaonice Hercegovac
  • 20:30h - komedija "Tri put' Bog pomaže", Pozorište Županja

Subota, 4. novembar

  • 18:00h - komedija "Pop Ćira i pop Spira", Amatersko pozorište "Đorđe Damjanov Bekša" Jaša Tomić
  • 19:45h - komedija "Oblaci", Hrvatsko pozorište Travnik
  • 21:00h - komedija "Sab(h)rana dela Viljema Šekspira", Gradsko pozorište iz Jagodine
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 meseci i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1180
Povezane teme

hkc bunjevačko kolo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.