Komentara: 0
Pregleda: 3111

Etno suvenirnice

15.06.2010. u 16:06h
Izvor: RTV Yueco
<p>Pokrajinski sekretarijat za rad, zapo&scaron;ljavanje i ravnopravnost polova je, u ime Vlade Vojvodine, u ovoj godini pokrenuo projekat, kojim se nastavljaju aktivnosti iz 2009. godine, koja je bila "Godina seoskih žena u Vojvodini".</p>
Etno suvenirnice

Ovim projektom se konkretizuju aktivnosti iz prethodne godine, a radi se o izgradnji montažnih kućica sa rustičnom okućnicom u stilu vojvođanske etno-kuće, kao mesta gde će se izlagati i prodavati suveniri i rukotvorine seoskih žena iz Vojvodine - rekao je pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin. Ideja za izgradnju tipskih objekata za prodaju suvenira i rukotvorina koje izrađuju vojvođanska udruženja žena potekla je od Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, a idejni projekat je izradio Nacionalni park "Fruška gora".

Suvenirnica će biti izgrađena od drveta, sa tipičnim "sunčevim zabatom", ukrašenim ulaznim vratima i isturenim prozorima - "kibic fensterima", sa đermom i ukrasnom rustikom u dvorištu. Etno-suvenirnice će u saradnji sa Turističkom organizacijom Vojvodine, biti podignute na turistički najatraktivnijih 20-tak lokacija u celoj Vojvodini. Te kućice biće ustupljene na upravljanje udruženjima žena, pa će neke od njih imati mogućnosti da se tu i zaposle.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3111
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.