Komentara: 1
Pregleda: 3098

Ervin Katona ponovo najjači čovek Evrope!

28.07.2010. u 02:09h
Izvor: S media
<p>Kao &scaron;to se i očekivalo, Ervin Katona (33) iz Subotice i njegovih zastra&scaron;ujućih 150 kilograma čiste mi&scaron;ićne mase položili su ispit na osmom takmičenju za najjačeg čoveka Evrope. Sa njegovim umećem u no&scaron;enju, dizanju i tegljenju tereta koji se meri tonama nisu mogli da se nose devetorica kr&scaron;nih rivala iz Slovačke, Mađarske, Slovenije, Republike Srpske i Srbije.</p>
Ervin Katona ponovo najjači čovek Evrope!

Na subotnjem spektaklu u Novim Kozarcima kod Kikinde, Katona je osvojio 50 bodova i iza sebe je ostavio drugoplasiranog Gabora Forgača iz Mađarske, kome je pripao 41 bod, dok je trećim mestom morao da se zadovolji prošlogodišnji pobednik Slovenac Gregor Stegnar. Dobroćudna ljudina iz Kranja sakupila je 36,5 bodova. Iako je zbog kiše takmičenje završeno nešto ranije, pa nekoliko hiljada posetilaca nije videlo poslednju, šestu disciplinu, takozvani Konanov krug, obični smrtnici zadovoljno su napustili poprište sudara modernih titana koji u rukama imaju dizalice. Takmičari su se nadmetali u povlačenju kamiona od 10 tona, nošenju dva kofera od po 145 kilograma, dizanju balvana teškog 150 kilograma i prevrtanju 400 kilograma tešku gumu u kombinaciji sa nošenjem tereta od 220 kilograma. U centru pažnje bila je premijerna disciplina - nošenje vozila „zastava 750" teškog 350 kilograma na 20 metara za 90 sekundi.

Izvor: S media
Postavljeno pre 13 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3098
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.