Komentara: 1
Pregleda: 3016

Elvira Kovač na zasedanju Saveta Evrope o psihičkom nasilju

10.10.2011. u 16:47h
Izvor: RTV Yueco
Elvira Kovač na zasedanju Saveta Evrope o psihičkom nasilju

U delegaciji Skupštine Srbije koja je učestvovala na redovnom zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u Strazburu, bila je narodna poslanica Saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač.

Parlamentarna skupština Saveta Evrope je na zasedanju raspravljala o saradnji SE i novonastajućih demokratija u arapskom svetu, nacionalnoj suverenosti i državnosti u savremenom međunarodnom pravu, kao i o zloupotrebi državne tajne i nacionalne bezbednosti u slučajevima potrebe parlamentarne i sudske kontrole kršenja ljudskih prava. Kao jedna od izvestilaca odbora na temu psihološkog nasilja, Elvira Kovač je iznela zaključke u kojima se navodi da je ovaj vid nasilja u intimnim vezama široko rasprostranjen i izaziva dugotrajne efekte koji se teško prevazilaze, a ukčljučuju depresiju, napade panike i sl.

Kako je iznela Kovačeva, u poslednjih nekoliko godina značajan broj zemalja članica Saveta Evrope je uveo ili ojačao odrednbe zakona o nasilju nad ženama i nasilju u porodici, uključujući i odredbe o psihološkom nasilju. Ona smatra da je od izuzetnog značaja da se parlamentarna skupština Saveta Evrope bori za ove žene i njihovo pravo na drugu šansu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3016
Povezane teme

savez vojvođanskih mađara

elvira kovač

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.