Komentara: 0
Pregleda: 1978

Elita amaterskog boksa u Subotici

18.09.2010. u 14:13h
Elita amaterskog boksa u Subotici

Internacionalni bokserski turnir najboljih srednjoevropskih, ruskih, afričkih, britanskih i balkanskih olimpijskih mladih boraca (generacija 92/93.), za nagrade tradicionalne manifestacije Vojvođanska "Zlatna rukavica", održaće se od 24. do 26. septembra u atrijumu Hotela "Galleria".

Potvrđeno je učesće 60 inostranih i 15 domaćih boksera.

Prvi dan turnira, odnosno kvalifikacije za ulazak u polufinale, održaće se u Hali OŠ "Sečenji Ištvan".

Polufinalni i finalni mečevi održaće se u subotu i nedelju, 25. i 26. septembra u atrijumu Hotela "Galleria", uz prisustvo ambasadorke Republike Kube, gospođe Mercedes Martinez Valdes, gradonačelnika Subotice Saše Vučinića i sekretara za sport i omladinu AP Vojvodine Modesta Dulića.

Kapacitet gledališta je 850 ljudi. Domaćin i voditelj programa biće Ivan Tešanović, koji će, uz plesnu grupu, biti zadužen za nezaboravan spektakl.

Ulaz na sve večeri je besplatan.

Promocijom kampanje "Stop nasilju na ulicama", organizator tradicionalnog turnira, bokserski Savez Vojvodine i NVO AŠC, žele vratiti boksu, jednoj od najstarijih olimpijskih disciplina, imidž plemenite veštine i simbola ferpleja. Poruka je da se mladi vrate sportu, odnosno da sklonost ka borilačkim veštinama upražnjavaju u salama za vežbanje i na turnirima, a ne na javnim mestima - ulicama i stadionima.

Najbolji bokser i osvajač Vojvođanske "Zlatne rukavice" dobiće kao pobednik turnira pehar u trajno vlasništvo, kao i prelazni pehar.

Pehare još dobijaju:

1. Najbolji tehničar
2. Najborbeniji par
3. Najbolji strani učesnik
4. Najbolji sudija

Medalje:

Pobednici po kategorijama - zlatna
Poraženi u finalu - srebrna
Poraženi u polufinalu - bronzane


Posebno interesovanje domaće publike izazvaće nastupi dva najperspektivnija mlada borca Srbije i rođena Subotičana, Denisa Memetovića i Vanje Bačića, kojima ovaj turnir predstavlja važnu etapu u pripremama za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Postavljeno pre 13 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1978
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.