Komentara: 2
Pregleda: 5019

Elektroremont širi proizvodnju i osavremenjuje opremu

13.07.2017. u 13:24h > 23:23
Izvor: Subotica.com
Predstavnici Privredne komore Srbije obišli su danas preduzeće "Elektroremont" kako bi se upoznali sa problemima u poslovanju i planovima vezanim za proširenje kapaciteta.
Elektroremont širi proizvodnju i osavremenjuje opremu

Subotički "Elektroremont", koji je nakon uspešne privatizacije poslednjih dvanaest godina u vlasništvu italijanskog investitora, zapošljava 140 specijalizovanih radnika. Zbog velikog obima posla, u planu je proširenje kapaciteta i nabavka savremene opreme, čija je vrednost oko 3 miliona evra. Međutim, za realizaciju takvih planova nedostaje - adekvatan prostor.

- Pripremamo za otvaranje prema Evropi i ukoliko se sada ne pripremimo kako se to od nas traži, preće nas neko drugi.  Bitno je da se pravilno otvorimo ka tržištu Evrope. Ovde smo se stabilizovali  i želimo da ostanemo ovde. Ono što sad definitivno tražimo vezano za naše ambicije rasta je da dobijemo nove kapacitete izgradnjom nove hale, koja će nam dozvoljavati optimalno organizovanje, kako bi mogli dalje napredovati prema poslovnim planovima. Ponekad se dešava da moramo odbijemo poslove,   jer nemamo prostora za rad, a neophodna nam je i nova radna snaga. Moramo reagovati što pre da bi došli do novih kapaciteta - kaže  Domenico Fucito, generalni direktor Elektroremonta i  naglašava - Pozitivno je to što je sva dobit, koja je stečena u Elektroremontu svih ovih godina,  reinvestirana u "Elektroremont". Nije iznošena u Italiju, pa je prema tome, to važna perspektiva za ovu firmu.

Prilikom obilaska pogona, v.d. direktora Regionalne privredne komore, Slobodan Vojinović, istakao je da je upoznat sa potrebom preduzeća za  proširenje kapaciteta i ponudio pomoć u prevazilaženju administrativnih prepreka.

- Firma je za ovih desetak godina investirala dosta, investirala je isključivo sopstvena sredstva, zaposlila je mnogo ljudi i izuzetno je odgovorna u privrednom sistemu Srbije.  Generalni direktor "Elektroremonta" od nas traži da brzo sa administracijom rešimo te prostore i programe koje se planiraju investicijom, jer bi im trebala još jedna hala na svom zemljištu. Moramo to administrativno brzo rešiti, kako bi uštedeli vreme i kako bi to donelo poboljšanje kvaliteta rada i zapošljavanje novih radnika. Lično ću razgovarati sa gradonačelnikom i predsednikom Skupštine grada, da se to brzo uradi, a razgovarao sam i sa ministrom energetike Aleksandrom Antićem da na jesen bude gost ove firme. Zaslužuju to, rade savesno, profesionalno i korporativno odgovorno - kaže Vojinović

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5019
Povezane teme

Slobodan Vojinović

regionalna privredna komora

elektroremont

regionalna privredna komora subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.