Komentara: 9
Pregleda: 8524
Video
Foto

Elegancija, snaga i ponos u muzičkom spotu Subotičanke Aleksandre Vinčić

29.08.2019. u 12:15h
Izvor: Subotica.com
Želja da snimi svoju prvu profesionalnu obradu i muzički spot za pesmu "Proud" Tamare Todevske ostvarila se našoj mladoj sugrađanki Aleksandri Vinčić, a u tome joj je pomogao Radivoj Paroški, koji godinama sarađuje sa poznatim lokalnim umetnicima.
Elegancija, snaga i ponos u muzičkom spotu Subotičanke Aleksandre Vinčić

Naša mlada sugrađanka Aleksandra Vinčić pevanjem se bavi od 14 godine, a osim što neretko nastupa na koncertima u Velikoj većnici ili svirkama po lokalnim kafićima i klubovima, Subotičanima je poznata i po tome što je početkom godine pobedila na takmičenju za Frankofonu pesmu u juniorskoj kategoriji. Kako se muzikom bavi iz ljubavi, želela je da ode korak dalje, te da snimi svoju prvu profesionalnu obradu pesme "Proud" Tamare Todevske, kojom se Severna Makedonija predstavila na ovogodišnjem takmičenju za "Pesmu Evrovizije".

- Bila sam vrlo zadovoljna i ponosna kada sam snimila pesmu, prvenstveno zbog toga što je sama tematika pesme jako lepa. Ona govori o svim ljudima i tome kako treba da budu ponosni na sebe kakvi god da su, a pošto je pesma teška za izvođenje, ona je definitivno bila moj izbor - priča Aleksandra. 

Elegancija, snaga i ponos u muzičkom spotu Subotičanke Aleksandre Vinčić

U realizaciji želje, Aleksandri je pomogao Radivoj Paroški, naš sugrađanin koji više od deceniju i po snima muzičke spotove. Iako je to sada sarađivao sa brojnim umetnicima i muzičkim profesionalcima, kaže da je najponosniji na ostvarenja koja je snimio sa Nebojšom Vojvodićem i Aleksandrom Vinčić, jer su upravo ti spotovi bili njegovi najozbiljniji projekti.

- U razgovoru smo dogovorili da spot bude urađen u stilu elegancije, pomalo čak i hladne elegancije, kako bi se dočarao taj osećaj ponosa. Ispostavilo se da je to bio pun pogodak, snimanje u zatvorenom prostoru, sa plavim svetlom koje dominira i belim figurama koje odišu ozbiljnošću i snagom - objašnjava Radivoj.

Elegancija, snaga i ponos u muzičkom spotu Subotičanke Aleksandre Vinčić

Do elegancije i snažnog nastupa kojim pleni u spotu, Aleksandra kaže da put nije bio lak jer je snimanje trajalo duboko u noć, ali da je sve ispalo i bolje nego što je očekivala.

- Isprva je bilo čudno, jer nisam navikla na takvu vrstu performansa, ali na kraju, što bi se reklo, 'kako sam se nadala, dobro sam se udala'. Zadovoljna sam krajnim rezultatom, a prezadovoljna time kako se sve uklopilo, i boje, i prostor, i haljina, sve je savršeno ispalo - zadovoljno će Aleksandra.

- Bilo je zaista sjajno, jer nam se ni u jednom trenutku mišljenja nisu razilazila oko toga kako bi trebalo da izgleda krajnji proizvod. Sav materijal koji smo snimili, mogao je da se iskoristi, a spot je ispao kao da je na njemu radila filmska ekipa od 30 ljudi, dok je nas bilo mnogo manje, toliko se sve dobro namestilo - zaključuje Radivoj.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 8524

Povezana vest

Povezane teme

snimanje spota

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.