• Pregleda: 2514

Aleksandra Vinčić pobednica takmičenja za Frankofonu pesmu

Naša sugrađanka Aleksandra Vinčić pobedila je na takmičenju za Frankofonu pesmu u juniorskoj kategoriji, s pesmom Lare Fabian "Je Suis Malade". Ovo je njeno prvo takmičenje, te ujedno i prva nagrada koju je svojim glasom i perfektnim izgovorom francuskog jezika, postavila na policu budućih uspeha.
Aleksandra Vinčić pobednica takmičenja za Frankofonu pesmu

Takmičenje za Frankofonu pesmu organizuje Francuski Institut i Studentski Kulturni Centar Niša, koje svake godine okupi nekoliko stotina pevača-amatera, uzrasta od 13 do 28 godina koji uče francuski jezik. Za razliku od drugih muzičkih nadmetanja, na kojima su pevanje i glas presudni, ovo takmičenje vrednuje izgovor i poznavanje francuskog jezika, koji je sedamnaestogodišnja Subotičanka Aleksandra Vinčić, savladala tokom srednje škole. Veoma dirljivu i ljubavnu pesmu Lare Fabijan odabrala je, kako kaže, samostalno, nepomišljajući na to da će joj upravo njeno izvođenje doneti prvu nagradu.

- Bila sam jako iznenađena, jer uopšte nisam očekivala pobedu. Otišla sam tamo čisto da bih negde nastupala, pokazala se u najlepšem svetlu i predstavila naš grad, tako da sam bila baš prijatno iznenađena i bilo mi je jako drago. Bila sam malo i izgubljena, nisam znala šta da kažem, ali je na kraju sve ispalo kako treba - podelila je sa nama utiske s takmičenja Aleksandra.

Na prve časove pevanja, ova mlada i talentovana sugrađanka krenula je u osmom razredu osnovne škole kod profesorki Ivane Vucelje i Beate Dudaš, koje su joj, kako objašnjava, "uradile savršenu postavku glasa". Usavršavanje na području umetnosti ljudskog glasa, nastavila je i kroz srednju školu, da bi danas pohađala Školu pevanja Aleksandre Radović u Beogradu.

- U rodnom gradu, publika može da me čuje na svirkama po kafićima ili na koncertima u Velikoj većnici - kaže Aleksandra, dodajući da joj je oduvek bila želja da bude prateći vokal. - Planiram da upišem neki od fakulteta za marketing ili menadžment, a pored toga, svakako planiram da nastavim da se bavim pevanjem. Mislim da bi to mogao da bude moj životni poziv, jer sam ceo život maštala o tome da budem prateći vokal, tako da se nadam da ću to i ostvariti.

Finale Frankofone pesme, u kojem je učestvovalo ukupno 16 takmičara, osam u seniorskoj i osam u juniorskoj kategoriji, održano je u niškom Narodnom pozorištu, a pevače je ocenjivao žiri sastavljen od stručnjaka iz oblasti muzike i jezika, kao i ambasadora Tunisa, Francuske, Kanade i Egipta. Naša sugrađanka trijumfovala je u juniorskoj kategoriji, osvojivši putovanje u Tunis za dve osobe i karte za muzički festival, koje je obezbedila Ambasada ove afričke zemlje.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Ceca Odgovori
Bravo za talentovani Aleksandru...
Toki Odgovori
Ova psolednja slika, koliko lepih devojaka - [*...*]
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.