Komentara: 4
Pregleda: 7925

Ekonomski fakultet u Bujanovcu

09.09.2011. u 18:27h
Izvor: RTV Yueco
Ekonomski fakultet u Bujanovcu

Ekonomski fakultet Subotica za nešto više od mesec dana trebalo bi da otvori odeljenje u Bujanovcu na srpskom i albanskom jeziku. Odeljenje će za prvu godinu biti akreditovano za smer marketing, a nastavu će slušati zajedno i Albanci i Srbi. Primenjivaće se isti koncept kao i u Subotici, što znači da će Albanci, isto kao i Mađari, moći da slušaju 1/3 nastavnog plana na maternjem jeziku.

Studenti u Bujanovcu će takođe, kao i studenti u Subotici ili Novom Sadu, imati 35 predmeta za četiri godine, od čega će za Albance 11 predmeta biti na albanskom jeziku, a 24 na srpskom, dok će za ostale studente svi predmeti biti na maternjem srpskom jeziku. Svih 70 studenta, koliki je kapacitet za ovu godinu, biće na budžetu. Sedam profesora i pet asistenata albanske nacionalnosti doći će sa Ekonomskog fakulteta iz Tetova, dok će ostali profesori biti sa fakulteta iz Subotice.

U ovom projektu učestvuju Ekonomski fakultet iz Tetova, Ekonomski fakultet iz Subotice, a značajnu podršku dao je i OEBS. Ambasador OEBS-a u Beogradu Dimitrios Kipreos ističe da će ovaj projekat imati pozitivan uticaj na celu jugoistočnu Evropu, kao i da svi treba da čestitaju Ekonomskom fakultetu što doprinosi zbližavanju ljudi u jednoj takvoj multinacionalnoj sredini.

Troškove oko opremanja prostorija snosiće Opština Bujanovac, dok se od Vlade Republike Srbije očekuje finansijska podrška. Šesnaestog septembra trebalo bi da bude dobijena akreditacija, a nastava bi trebalo da otpočne krajem oktobra.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 7925
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

ekonomski fakultet u bujanovcu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.