Komentara: 0
Pregleda: 2640
Foto

Ekonomski fakultet otvorio vrata maturantima Tehničke škole "Ivan Sarić"

22.02.2022. u 15:27h
Izvor: Subotica.com
Ekonomski fakultet otvorio vrata maturantima Tehničke škole "Ivan Sarić"

Ekonomski fakultet u Subotici organizovao je danas Dan otvorenih vrata za maturante Tehničke škole „Ivan Sarić“, kojima su predstavljeni studijski programi na osnovim akademskim studijama - Ekonomija i Poslovna informatika.

Ekonomski fakultet otvorio vrata maturantima Tehničke škole "Ivan Sarić"

- S obzirom da postoji dosta IT usmerenja u Tehničkoj školi, želeli smo da im predstavimo program Poslovne informatike – mesto gde se susreću ekonomija i poslovanje i informatika, koji se na našem fakultetu realizuje već pola veka. Reč je o vrlo perspektivnoj profesiji, zanimanjima koja su danas vrlo tražena. Takođe, budućim studentima koji su se možda predomislili i ne žele da se bave tehničkom strukom, predstavljen je studijski program ekonomija i sve u okviru njega – objašnjava Vuk Vuković, prodekan za osnovne i master studije Ekonomskog fakulteta. – Kontinuirano radimo na ovakvim prezentacijama, volimo da naši potencijalni studenti dođu i vide fakultet,  upoznaju pojedine nastavnike, budu na izvoru informacija kako bi doneli pravu odluku. Ideja je da Subotičanima predstavimo ono što jeste zaista brend grada a to je Ekonomski fakultet.

Ekonomski fakultet otvorio vrata maturantima Tehničke škole "Ivan Sarić"

Iako možda svakodnevno prođu pored zgrade Ekonomskog fakulteta, maturanti uglavnom nisu bili upoznati sa svim mogućnostima koje on nudi. Dok je jedna grupa đaka slušala predstavljanje studijskih programa, druga je učestvovala u radionici izrade mobilne aplikacije.

- Zanimljivo mi je sve što smo čuli. Planiram da nastavim da se bavim informacionim tehnologijama i nadam se da ću uspeti u tome  – kaže Edin Martinović,  maturant smera elektrotehničar informacionih tehnologija.

Ekonomski fakultet otvorio vrata maturantima Tehničke škole "Ivan Sarić"

Na osnovnim akademskim studijama akreditovani su studijski programi Ekonomija i Poslovna informatika. U okviru studijskog programa Ekonomija, budući studenti se kasnije mogu profilisati za neko od izbornih područja, kao što su Međunarodna ekonomija i biznis, Finansijski i bankarski menadžment, Marketing, Agrobiznis i ruralni razvoj, Menadžment i biznis, Računovodstvo i revizija, Trgovinski marketing i menadžment. Ekonomski fakultet je utemeljitelj studijskog programa Poslovna informatika, a ujedno i lider u obrazovanju i istraživanjima u ovoj oblasti u zemlji.

Izvor: Subotica.com
Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2640
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.