Komentara: 5
Pregleda: 3032
Foto

Ekonomski fakultet otvorio vrata maturantima Ekonomske škole "Bosa Milićević"

01.02.2024. u 13:09h
Izvor: Subotica.com
Ekonomski fakultet otvorio vrata maturantima Ekonomske škole "Bosa Milićević"

Ekonomski fakultet u Subotici danas je organizovao Dan otvorenih vrata za maturante  Ekonomske srednje škole "Bosa Milićević", kojima su predstavljeni studijski programi na osnovnim akademskim studijama - Ekonomija i Poslovna informatika. Takođe, srednjoškolcima su buduće kolege predočile i kako izgleda studentski život u našem gradu.

Subotica iz dana u dan postaje sve atraktivnija za studente pa nema razloga da oni koji već u ovom gradu žive i školuju se ne nastave ovde da se usavršavaju i stiču nova znanja. Maturante možda najviše interesuje kako izgleda studentski život u našem gradu, koji sadržaji im se nude, a neposredna blizina studentskog doma i menze, sportski tereni i fakultetski fitnes centar su im, između ostalog, na raspolaganju. Ono što Ekonomski fakultet nastoji u poslednje vreme je da integriše studente u društvenu okolinu. Moram da istaknem su studentima na raspolaganju i brojna putovanja, ekskurzije, međunarodna razmena i slično - objašnjava prof. dr Aleksandar Čučković sa Ekonomskog fakulteta - S obzirom da smo iz godine u godinu upisivali studente u sve značajnijem procentu, odlučili smo da proširimo kvote, tako da će ove godine biti mesta za nešto više od 200 studenata.

Ekonomski fakultet otvorio vrata maturantima Ekonomske škole "Bosa Milićević"

Priliku da se upozna sa funkcionisanjem fakulteta, studijskim programima i mogućnostima za praksu i zaposlenje po završetku školovanja imala je i Jelena Franović, učenica 4. razreda Ekonomske srednje škole "Bosa Milićević" koja završava školovanje za ekonomskog tehničara, a najverovatnije će svoje obrazovanje nastaviti upravo na Ekonomskom fakultetu u našem gradu.

- Jedan brat je završio ovaj fakultet dok drugi još uvek studira, a s obzirom da i mene ekonomija veoma zanima nema razloga da ne pođem njihovim putem. Najverovatnije ću izaći na prijemni ispit, ali se još uvek dvoumim između marketinga i računovodstva. Sigurna sam da su studije zahtevne, ali verujem da bih sve u roku završila - navodi Jelena.

Ekonomski fakultet otvorio vrata maturantima Ekonomske škole "Bosa Milićević"

Na osnovnim akademskim studijama akreditovani su studijski programi Ekonomija i Poslovna informatika. U okviru studijskog programa Ekonomija, budući studenti se kasnije mogu profilisati za neko od izbornih područja, kao što su Međunarodna ekonomija i biznis, Finansijski i bankarski menadžment, Marketing, Agrobiznis i ruralni razvoj, Menadžment i biznis, Računovodstvo i revizija, Trgovinski marketing i menadžment. Inače, Ekonomski fakultet je utemeljitelj studijskog programa Poslovna informatika, a ujedno i lider u obrazovanju i istraživanjima u ovoj oblasti u zemlji.

Ekonomski fakultet otvorio vrata maturantima Ekonomske škole "Bosa Milićević"

Izvor: Subotica.com
Dan otvorenih vrata za učenike Ekonomske škole Dan otvorenih vrata za učenike Ekonomske škole Dan otvorenih vrata za učenike Ekonomske škole Dan otvorenih vrata za učenike Ekonomske škole Dan otvorenih vrata za učenike Ekonomske škole Dan otvorenih vrata za učenike Ekonomske škole Dan otvorenih vrata za učenike Ekonomske škole Dan otvorenih vrata za učenike Ekonomske škole
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 meseca i 3 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 3032
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

otvorena vrata

aleksandar čučković

srednja ekonomska škola "Bosa Milićević"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.