Komentara: 3
Pregleda: 4380
Foto

Ekonomski fakultet obeležio 63. godišnjicu postojanja

18.05.2023. u 16:01h
Izvor: Subotica.com
Na Ekonomskom fakultetu danas je upriličena svečanost povodom obeležavanja 63. godišnjice od osnivanja ove visokoškolske ustanove.
Ekonomski fakultet obeležio 63. godišnjicu postojanja

Ekonomski fakultet je za 63 godine postojanja iznedrio više od 15 hiljada diplomaca, a nekoliko godina unazad intenzivno se radi na povezivanju nauke i privrede, podsetio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Ekonomski fakultet u Subotici, kao lider u obrazovanju i nauci, ima odličnu saradnju sa Slobodnom zonom koja je lider u oblasti privrede. Ova saradnja rezultirala je sa nekoliko izuzetno uspešnih projekata, između ostalog, formiranje Regionalnog inovacionog startap centra koji ima za cilj da ohrabri mlade koji žele da se bave inovacijama i novim tehnologijama. Ti mladi, obrazovani ljudi imaće mogućnost da ostanu u svom gradu i da pomognu razvoju i napretku Subotice. Grad će nastaviti da ulaže u nauku, jer ulaganje u nauku znači ulaganje u budućnost i razvoj Subotice - poručio je prvi čovek grada.

Ekonomski fakultet obeležio 63. godišnjicu postojanja

Prethodne godine ovaj fakultet oborio je rekord po broju upisanih studenata, a dekan prof. dr Nebojša Gvozdenović  očekuje da će i narednog oktobra u amfiteatre sesti više od 800 brucoša.

Predstoje radovi na renoviranju amfiteatara. To dugo nije rađeno, a uz pomoć Ministarstva prosvete tokom leta će oni biti adaptirani. Očejuju nas i radovi na adapaciji  trećeg i četvrtog sprata u zgradi Regonalnog inovacionog startap centra, dok u Novom Sadu predstoji dogradnja zgrade i proširenje kapaciteta nekoliko učionica - najavio je Gvozdenović.

Ekonomski fakultet obeležio 63. godišnjicu postojanja

Kratki program studija pod nazivom "Implementacija ERP sistema" još jedna je novina na Ekonomskom fakultetu. Ovaj projekat realizuje se u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam i podrazumeva obuku za SAP konsultanta, što je trenutno izuzetno traženo na tržištu.

Kratki programi studija imaju za cilj da popune prazninu na tržištu rada u onom delu IT-ja koji se veoma razvija, a Vojvodina je sedište IT industrije u Srbiji - kazao je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam i dodao da ovo nije jedini zajednički projekat Ekonomskog fakulteta i sekretarijata kojim rukovodi - Pripremamo i jedan evropski projekat koji ima za cilj otvaranje jednog centra za razvoj privrede i turizma upravo pri Ekonomskom fakultetu u Subotici. Ova visokoškolska ustanova je važna za Suboticu jer generiše veliki broj studenata koji dolaze ovde.

Ekonomski fakultet obeležio 63. godišnjicu postojanja

Ekonomski faklultet važn je i za Novosadski univerzitet koji broji 14 fakulteta i 3 instituta, poručio je rektor prof. dr Dejan Madić.

Meni kao rođenom Novosađaninu se baš dopada što je gravna zgrada ovde u Subotici, a u Novom Sadu je istureno odeljenje. To je dobro za Suboticu, jer deca odavde mogu da ostanu u svom gradu da studiraju. Ekomoski fakultet je odličan i u struci, a imaju i dobru naučnu produkciju - naveo je Madić.

Ekonomski fakultet obeležio 63. godišnjicu postojanja

Izvor: Subotica.com
Svečanost povodom proslave Dana Ekonomskog fakulteta Svečanost povodom proslave Dana Ekonomskog fakulteta Svečanost povodom proslave Dana Ekonomskog fakulteta Svečanost povodom proslave Dana Ekonomskog fakulteta Svečanost povodom proslave Dana Ekonomskog fakulteta Svečanost povodom proslave Dana Ekonomskog fakulteta Svečanost povodom proslave Dana Ekonomskog fakulteta Svečanost povodom proslave Dana Ekonomskog fakulteta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 meseci i 1 nedelju
Komentara: 3
Pregleda: 4380
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

ekonomski fakultet subotica

Nenad Ivanišević

dan ekonomskog fakulteta

pokrajinski sekretarijat za privredu

stevan bakić

nebojša gvozdenović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.