Komentara: 0
Pregleda: 3954

Ekonomska škola bila domaćin republičkog takmičenja iz poslovne informatike

23.03.2013. u 15:37h
Izvor: RTV City
Ekonomska škola „Bosa Milićević“ bila je domaćin 21. Republičkog takmičenja iz Poslovne informatike i to zahvaljujući uspehu njenih učenika na ovom takmičenju godinama unazad. Ovo prestižno takmičenje okupilo je najbolje učenike Srbije koji su pokazali talenat za ovaj predmet i vrhunac je četvorogodišnjeg rada učenika i profesora u ovoj oblasti.
Ekonomska škola bila domaćin republičkog takmičenja iz poslovne informatike

Na takmičenju učestvuje 31 škola, slično kao i prethodnih godina, što je dobar odziv s obzirom da teška finansijska situacija u školama onemogućava masovnije učešće.  Takmičenje su pomogli lokalna samouprava, Ekonomski fakultet, Telekom Srbija i Beogradska bankarska akademija. A o benefitima koje pobednici mogu imati govorio je direktor Ekonomske škole Igor Bem.

„Najbolja tri mesta se oslobađaju polaganja prijemnog ispita iz Poslovne ekonomije na fakultetu odnosno dobijaju maksimalan broj bodova. Na nacionalnom nivou ko osvoji 85 bodova na maturi dobija maksimalan broj bodova iz ovog predmeta na prijemnom za fakultet. To su sve doprinosi proizašli iz saradnje u prethodnim godinama između Ekonomske škole i Ekonomskog fakulteta.“ - rekao je Igor Bem, direktor ESŠ „Bosa Milićević“

„U pitanju je jedan zadatak koji ima 4 segmenta. To su teorijski deo i 3 dela iz Microsoft-ovog office paketa, sa različitim težinskim faktorima. Pripada različitim razredima odnosno drugom, trećem i četvrtom a prilagođeni su planu i programu nastave. Očekivanja su da će učenici imati pristojan rezultat, da ćemo imati nijansiranje u vrhu i da će odlučiti talenat.“ - kaže prof Zoran Ćirić, sa Ekonomskog fakulteta Subotica.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 3954
Povezane teme

ekonomska srednja škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.