Komentara: 14
Pregleda: 6247

Ekološki incident na prečistaču

21.01.2014. u 11:12h
Izvor: Radio Subotica
Početkom januara desio se manji ekološki incident na prečistaču otpadnih voda o čemu su obavešteni nadležni organi koji nisu uspeli da utvrde uzrok zagađenja, ali vrlo brzo stanje je stabilizovano i svi parametri su na očekivanom nivou.
Ekološki incident na prečistaču

Na gradski uređaj za prečišćavanje otpadnih voda odmah posle novogodišnjih praznika, 4. januara, prispela je veća količina, kako se pretpostavlja, organske kiseline, koja je višestruko povećala nivo fosfora u vodi i dovela do poremećaja u procesu prečišćavanja otpadne vode.

O ekološkom incidentu 10. januara obaveštena je ekološka i komunalna inspekcija, ali nije utvrđeno ko je bio uzročnik zagađenja. U međuvremenu, na prečistaču su ponovo uspostavljeni svi parametri, a sa inspekcijom je dogovoreno ukoliko se udar ponovi, da se odmah reaguje i pronađe izvor zagađenja.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 6247

Povezana vest

Povezane teme

prečistač

prečistač otpadnih voda

otpadne vode

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.