• Pregleda: 5490

Ekološki incident na prečistaču

Početkom januara desio se manji ekološki incident na prečistaču otpadnih voda o čemu su obavešteni nadležni organi koji nisu uspeli da utvrde uzrok zagađenja, ali vrlo brzo stanje je stabilizovano i svi parametri su na očekivanom nivou.
Ekološki incident na prečistaču

Na gradski uređaj za prečišćavanje otpadnih voda odmah posle novogodišnjih praznika, 4. januara, prispela je veća količina, kako se pretpostavlja, organske kiseline, koja je višestruko povećala nivo fosfora u vodi i dovela do poremećaja u procesu prečišćavanja otpadne vode.

O ekološkom incidentu 10. januara obaveštena je ekološka i komunalna inspekcija, ali nije utvrđeno ko je bio uzročnik zagađenja. U međuvremenu, na prečistaču su ponovo uspostavljeni svi parametri, a sa inspekcijom je dogovoreno ukoliko se udar ponovi, da se odmah reaguje i pronađe izvor zagađenja.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

14
kojot Odgovori
Толико пуно фирми у Суботици ради да је стварно тешко пронаћи загађивача.
luka Odgovori
Subotica ima veliki problem zagađenja i TO ORGANSKOG koje svakodnevno stiže iz gradske kuće i ulice Matka Vukovića , a tu količinu organskog i kancerogenog otpada ne može prečistiti ni jedan prečistač...........
Pravda Odgovori
Ništa me nebih iznenadilo da se ovde radilo o nekakvim prljavim igrama,da se optuži gradska vlast za nestručn rad?Bolesnim umovima svašta padne na pamet!
SplikiSpli Odgovori
Ma to je neko iz Demokratske stranke, čekam petak da Jene Maglai objavi!
Always Ultra Odgovori
To je bio pocetak izgradnje Aqua Parka od strane demokrada !
spartak Odgovori
Bicu kratak , od 4 tog. Januara kad se desilo zagadenje , sta su gospoda strucnjaci radilida do 10 Januara kada su prijavili havariju .I onda kazu da u buducem odma ce da reaguju , sad su bili malo pospai posle novogodisnjih praznika . To je kod nas sasvim normalno ...SPREMA SE AQVA PARK ZA NAS SIROTINJU ..
Cummiball Odgovori
Pa kako to da se ne zna uzrok zagađenja.
Bili su božićni i novogodišnji praznici, kada se inenzivno jelo i pilo, pa je verovatno to uzrok zagađenja zagađene vode.
ali g Odgovori
nema sta! svi profesionalno odradjuju svoj deo posla i zato im je trebala nedelju dana da reaguju! stvarno muka mi je od citanja vestih
zrtva Odgovori
nisam od onih koji zive da bi komentarisali nesto.igrom slucaja radio sam bas na mestu dogadjaja.verujete ili ne,*takozvani precistac*je CISTA prevara.mazanje ociju javnosti i gradjana(i normalno puno radnog mesta u JKP i opravdanje za bogacenje privilegnim osobama) sve u svemu:cista,legalna pljacka.
radijalac Odgovori
SLAZEM SE SA KOMENTAROM "KOJOT"-om, STVARNO:RADI JOS NEKO PREDUZECE U SUBOTICI?
ili je to zagadjenje sam od sebe se stvorio, priprema za akvapark, sto ce du Svedjani izgradi za nekoga?
Manda Odgovori
Sad ce Santo i Adam da to istraze , ko je pustio kiselinu i povukao vodu ?
vuk Odgovori
Nema veze malo su potrovali ljude a sledeci put mozda i objave nekog neduznog ili izmisljenog krivca. Ko to treba da tuzi?
kikiriki Odgovori
Da se dobrovoljno javi onaj ko je prao kacu od kupusa 1o.januara!
kikiriki Odgovori
Ispravka, neka se javi onaj,ko je pripremao sarme za novu godinu i prao sudove u 3. ili 4. januara!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.