• Pregleda: 1843

"EkOlimpijada" uz atletičara Mihaila Dudaša sutra na Gradskom trgu

U utorak, sa početkom u 12 časova na centralnom Gradskom trgu u Subotici biće održana „EkOlimpijada“ pod sloganom „Moje školsko eko dvorište“ a sa učesnicima će se družiti atletičar Mihail Dudaš, učesnik Olimpijskih igara u Londonu. U slučaju kiše ili lošeg vremena svečano otvaranje „EkOlimpijade” umesto na Trgu slobode održaće se u Hali sportova.
"EkOlimpijada" uz atletičara Mihaila Dudaša sutra na Gradskom trgu

Mihail Dudaš će pre gostovanja na Gradskom trgu u Subotici u 11 časova psoetiti OŠ “Vladimir Nazor“ u selu Đurđin gde će sa osnovcima posaditi pet stabala i simbolično otvoriti “Olimpijsku aleju”. Ovih pet stabala predstavljaju pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma.

Cilj „EkOlimpijade“ je da osnovci kroz sport i zabavu, učestvujući u raznovrsnim radionicama, razvijaju olimpijski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti i važnost očuvanja životne sredine.

„EkOlimpijsko igralište“ je sportsko-ekološka radionica, a posebna pažnja biće posvećena očuvanju prirode, kao jednoj od osnovnih olimpijskih vrednosti. Glavna tema biće uređenje školskog dvorišta kroz podizanje svesti mladih o reciklaži i separaciji otpada a kompanija “Sekopak” školi će donirati kante za reciklažu.

Igra „Eko fudbal“ podrazumeva takmičenje između mešovitih muško-ženskih timova, a učesnici uče da  razmišljaju o fer pleju i korektnosti tako što pravila igre određuju igrači na licu mesta.

Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola partner je Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima “Olimpijski čas”, “EkOlimpijada” i “Sportski izazov” do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.