Komentara: 0
Pregleda: 1528

Eko-turističke staze oko Palićkog jezera Ludoš

05.07.2010. u 16:01h
Izvor: RTV
<p>Palićko jezero Ludo&scaron;, u narednih godinu dana, dobiće eko-turističke staze zahvaljujući sredstvima iz pristupnih evropskih fondova (IPA), koje će biti povezane sa sličnim stazama u susednoj Mađarskoj.</p>
Eko-turističke staze oko Palićkog jezera Ludoš

U narednih godinu dana biće urađena tematska staza sa pratećim sadržajima oko jezera i eko-staza Hajdukovo-Šupljak, a biće uređen već postojeći vizitorski centar, rečeno je Tanjugu u JP "Palić -Ludoš" koje gazduje Palićkim jezerima.

Projektom pod nazivom "Prekogranični razvoj ekoturističkih temata u zaštićenim područjima severne Bačke i donjeg Kiškunšaga" zajednicki su za fondove EU konkurisali JP "Palić-Ludaš" i Nacionalni park Kiškunšag u Mađarskoj.

Odobrenim sredstvima od 289 hiljada evra, pored staza na srpskoj strani, u Mađarskom nacionalnom parku Kiškunšag biće izgrađene i dve eko-staze koje će biti povezane sa stazama na srpskoj strani.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 13 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1528
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.